Fotbal Vestea momentului în fotbalul românesc. Corvinul Hunedoara a luat licenţa UEFA

Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Corvinul Hunedoara poate juca în preliminariile Europa League. "Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea clubului Corvinul 1921 Hunedoara de acordare a licenței de participare în competițiile europene.

În urma analizării documentelor trimise de către club prin intermediul FRF, Corvinul Hunedoara a primit acordul de participare în UEFA Europa League, sezonul 2024-2025.

Corvinul Hunedoara a obținut dreptul de a participa în UEFA Europa League prin câștigarea ediției 2023-2024 a Cupei României Betano, după ce a învins-o în finala de la Sibiu pe Oțelul Galați, la lovituri de departajare", transmite FRF.

Corvinul are o strategie de transferuri 

Bogdan Apostu, agent de jucători care a pus umărul la formarea actualului lot al celor de la Corvinul, a vorbit despre posibilele ţinte de transferuri pentru echipa antrenată de Florin Maxim. 

"E normal ca aceşti jucători să aibă şansa lor în continuare, dar va fi nevoie de întăriri. Oricum Corvinul trebuia să aducă jucători. Încercăm să aducem jucători nu doar de Liga 1, ci şi de cupe europene. Există o responsabilitate nu doar pentru Hunedoara, ci şi pentru fotbalul românesc. Pentru că reprezentăm România în Europa League. Strategia e relativ simplă. Vor veni nişte bani de la UEFA. Primarul a fost de acord ca banii să fie investiţi în echipă. Banii vor fi folosiţi pentru a aduce jucători de nivel european, măcar pentru perioada în care jucăm preliminariile europene. Perioada de transferuri e până în septembrie, deci avem şi varianta să luăm jucători împrumut cât durează preliminariile. 

De exemplu, Universităţii Craiova nu i-ar conveni să dea un jucător împrumut? Pierde 2 etape din Liga 1, dar joacă 4 meciuri, minimum, în cupele europene. E un exemplu, nu zic că asta se va întâmpla. Acel jucător se întoarce cu altă cotă la echipa lui. Toată lumea câştigă. Împrumutul, legal, se face până în iarnă, dar el poate reveni la clubul de unde l-am împrumutat în aceeaşi perioadă de transferuri. E perfect legal, cât timp suntem în perioada de transferuri. 

Poate şi Sergiu Buş poate fi o variantă de atacant, dar mai sunt şi alţi jucători, care sunt sub contract şi nu le pot spune numele. Sau mai sunt jucători la final de contract, care poate nu mai vor să aştepte să prindă un alt contract. Aşa, vin, joacă în cupele europene, şi îşi pot găsi mai uşor în altă parte după. Sau dacă nu găsesc, rămân la Corvinul. Încercăm un mix din ăsta, să rămână jucători şi pentru grupele europene", a declarat Bogdan Apostu la Liga Digisport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel