Tenis Veștile rele continuă pentru Paula Badosa. Dezvăluirile în premieră ale spaniolei: „Va fi foarte dificil să-mi continui cariera!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena spaniolă încearcă să își revină după accidentările dificile pe care le-a cunoscut în ultimul an, mărturisind că șansele de a mai juca tenis pentru o perioadă lungă sunt minime.



Își va încheia Badosa cariera curând?

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa, fostă numărul 2 mondial, a recunoscut, luni, că durerile de spate care o fac să sufere enorm după fractura de oboseală suferită anul trecut îi pun în pericol cariera și contează pe injecțiile cu cortizon pentru a mai putea juca „încă trei sau patru ani”, relatează AFP.

„La Indian Wells (turneu desfășurat la începutul lunii martie), medicii mi-au spus că îmi va fi foarte dificil să-mi continui cariera”, a recunoscut, pentru prima oară, jucătoarea spaniolă retrogradată pe locul 101 mondial în această săptămână, în cadrul unui podcast online al WTA.

„Le-am spus că am nevoie de o soluție, de ceva. Am încercat aceste injecții cu cortizon. Ei mi-au spus că nu-mi pot propune altceva și că ar trebui să pot continua să le fac dacă vreau să mai joc câțiva ani”, a explicat spaniola de 26 de ani.

„Durerea este în continuare, dar uneori era atât de mare încât nu puteam suporta. Acum, pot.”, a adăugat Badosa, precizând că urmează tratamentul zilnic.

„Dacă aș putea să mai joc încă trei sau patru ani, ar fi extraordinar”, a mai spus Paula Badosa, care nu și-a fixat un obiectiv, dar își dorește să revină în Top 30 mondial și „poate peste un an, un an și jumătate, în Top 10”.

De la înfrângerea sa în sferturile de finală în mai 2023 la Roma, turneu la care a intervenit fractura de oboseală la coloana vertebrală, Badosa a ratat numeroase turnee, dintre care Roland Garros și US Open 2023, scrie Agerpres.

La Stuttgart, săptămâna trecută, ea a abandonat în turul doi, în meciul contra bunei sale prietene, Aryna Sabalenka (2 WTA), fiind victima unei leziuni musculare la coapsa stângă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel