Superliga Romaniei Victor Angelescu dă cărțile pe față. Oficialii clubului rapidist nu dau bani galeriei: „Nu dăm un bilet gratis!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Acționar al clubului giuleștean, Victor Angelescu a explicat cum se împart cheltuielile privind galeria echipei rapidiste. Acesta a mărturisit că Rapid București nu oferă în mod direct bani suporterilor, ci le stă la dispoziție cu asigurarea transportului, prin câteva autocare, plătite de club.Oficialii giuleșteni scot bani din buzunar pentru galeria rapidistă

Victor Angelescu a explicat cum se împart banii în ceea ce privește cheltuielile clubului cu galeria din Giulești. Acesta a afirmat clar că Rapidul nu plătește ultrașii, toți suporterii achiziționând bilete sau abonamente pentru orice partidă a echipei din surse proprii.

Cu toate acestea, acționarul clubului a mărturisit că gruparea de sub Podul Grant le oferă fanilor un mijloc de transport prin care să se poată deplasa la meciuri, dar niciun ban nu se îndreaptă direct către Peluza Nord. El a declarat că banii din sponsorizări sau vânzările de bilete au altă direcție decât cea a galeriei: „Toți banii sunt folosiți pentru clubul Rapid și nu merg în alte direcții: fie că vorbim de banii din bilete sau sponsorizări. Nu merg în niciun caz spre galerie! Au fost investiții masive pe care domnul Șucu le-a făcut peste acești bani pe care clubul îi produce.”

Fanii rapidiști își cumpără biletele din banii proprii

„[..] Nu există așa ceva - cumva bani care vin de la suporteri - să fie redirecționați. Ceea ce a menționat domnul Șucu este 100% adevărat, dar aș vrea să fac o precizare! În primul rând, o iau cu biletele, toți suporterii care intră pe Giulești trebuie să cumpere bilete!”, a spus Angelescu.

El a mai explicat: „Galeria noastră plătește bilet la preț întreg de peluză, așa cum este și Peluza Sud. Există abonamente plătite și nu există un bilet pe care să îl dăm gratis... Doar în zona galeriei avem 1000 și ceva de abonamente. La fiecare meci vin frumos, își cumpără biletul cu bani la preț întreg.”

În jur de 25.000 lei pentru fiecare deplasare

Angelescu a mai dezvăluit care este suma pe care o plătește clubul pentru fiecare deplasare a suporterilor. Acționarul giuleștean a explicat că banii nu se îndreaptă direct către galerie, ci sunt utilizați pentru asigurarea unui mijloc de transport pentru fani.

„Eu și domnul Șucu ne-am cumpărat loja. Domnul Șucu și-a cumpărat loja cu bani extra, la noi nu există gratuități! Am cumpărat pentru fiul meu un tricou, toți avem un discount de club... Vreau să îmi cumpăr un tricou pentru copilul meu - mă duc la fan shop.”, a spus el.

Acesta a mai amintit ideea conform căreia nu toți fanii își permit să cheltuie sume exorbitante, în condițiile meciurilor din deplasare: „Domnul Șucu când vrea pentru cineva plătește cu cash, transfer. Nu dăm 25.000, nu există să îi dăm cash, nu dăm și nu am dat niciodată bani la galerie. Ne face plăcere să îi ajutăm, pentru că avem nevoie de suporteri. [..] Sunt foarte mulți suporteri care nu au posibilități, este un cost pentru ei. Ne-a făcut plăcere să ajutăm prin această metodă, să vină să susțină echipa. Nu le-am dat banii și puteau să își cumpere altceva. Avem o relație cu căile ferate.”

„În momentul în care se merge la Craiova cu trenul se pun două garnituri, iar clubul primește factură și le plătește. Direct din club se plătește factura, nimeni nu pune mâna pe bani. Cine dorește, are transportul asigurat „ [..] Am pus un anumit număr maxim, trebuie să ai și o limită în care ei să facă deplasarea. Transportul, dar oricum mai ai de luat ceva de mâncare, o apă și biletul. Este plăcerea noastră, ați văzut cât de mult ne ajută pentru că avem cea mai frumoasă galerie, de ce să nu facem un gest?!”, a adăugat investitorul în cadrul emisiunii „Suflet de rapidist”.

Mai mult decât atât, el ținut să reitereze faptul că Rapid București nu oferă banii în mod fizic galeriei, ci sub formă de mijloace de transport, respectiv autocare, cu care aceasta să se poată deplasa la meciurile formației giuleștene: „Avem o colaborare cu cineva pe partea de autocare, am pus un număr de autocare la dispoziție. Firma facturează clubul, pentru acele autocare am plătit în limita acelor 25.000 de lei. Nu am dat niciodată bani celor din galerie să își plătească ei și au împărțit banii. [..] Domnul Șucu a fost foarte clar, dânsul nu este obișnuit cu cash-ul. S-a gândit să specifice că metoda este să plătim aceste facturi către terți. Nu cred că îl vede nimeni pe domnul Șucu că se duce și le dă 25.000 cash!”

Angelescu și Șucu dau bani pe bilete la meciurile lui Rapid

Acționarul clubului a mai mărturisit că atât el, cât și Dan Șucu plătesc pentru orice produs al echipei rapidiste, de la bilete, până la itemii merch-ului: „Am vrut să dăm un exemplu ca și investitori și conducerea în general. Ne plătim biletele, dacă vrea să vină un prieten nu pot să îi dau un bilet gratis. Dacă vreau să îi fac un cadou îl cumpăr, cred că am facturi de mii de lei pentru prieteni. La fel face și domnul Șucu!”

„Încă nu am ajuns la nivelul în care să se autofinanțeze, sperăm să ajungem acolo în următorii ani. Va trebui să crească bugetul dacă mergem în cupele europene, alte salarii. Suntem amândoi alături de club și vrem să îl facem să se autosusțină... Suntem pe un drum bun și sperăm ca în doi, trei ani să se întâmple acest lucru. Tot ce intră la Rapid a fost folosit pentru asta, am dat un exemplu că la noi nu există gratuități. Nu există nici vreo posibilitate a cuiva să vină și să sugă bani, nu a existat și nici nu va exista!”, a mai declarat Victor Angelescu cadrul emisiunii „Suflet de rapidist”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel