Superliga Romaniei Victor Angelescu ştia că la FC Rapid - FCSB vor fi torţe şi fumigene. "Nu trebuia să îmi spună nimeni. Ce puteam noi să facem?"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Victor Angelescu, acţionar minoritar la Rapid, spune că ştia că la derby-ul dintre Rapid şi FCSB de pe Arena Naţională, încheiat cu victoria giuleştenilor, scor 4-0, va avea loc un spectacol pirotehnic. 



"Dacă liderul galeriei a spus preşedintelui clubului că vor să dea cu torţe, lucru despre care şi patronul clubului (n.r. Dan Şucu) a spus că e ilegal, nu e normal ca prima reacţie să fie să te duci la firma de pază, la organe, să spui că se va întâmpla asta?", a întrebat Radu Naum. 

"Nu, e utopic ce spuneţi. Eu nu ştiam că se vor da cu torţe la un meci cu FCSB? Nu trebuia să îmi spună nimeni. Ştiam că vor da ambele galerii. Nu trebuia să îmi spună nimeni. Nu mă întrebaţi pe mine ce face firma de pază. Clubul are un contract cu firma de pază, atât. Ce puteam noi să facem? Nicio firmă de pază nu îşi asumă vreodată vreo amendă. Noi chiar am vrut, când am revenit la Liga 1, să facem asta, dar nu există nicio firmă de pază care să îşi asume ceva legat de elemente pirotehnice", a declarat Victor Angelescu la Fotbal Club. 

"E disperant să spui că nimeni nu poate opri un lucru ilegal. Poate ar fi o soluţie să se apeleze la o firmă de pază din străinătate", a mai intervenit Naum. 

"Este, dar nu avem ce face. Repet, nu există o firmă care să îşi asume. Noi am vrut să îşi asume măcar amenzile sau o parte din amendă. Nu îşi asumă nimeni nimic. Nu ai ce să faci. Trebuie să ai o firmă de pază...", a mai spus Angelescu. 

Amintim că în urma torţelor aprinse la derby-ul dintre FC Rapid şi FCSB, poliţiştii au descins la casele liderului galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, şi a mai multor membri, unde au găsit elemente pirotehnice, dar şi arme de foc. În acelaşi dosar a fost audiat şi Daniel Niculae, preşedintele Rapidului, care are calitatea de suspect. Procurorii au stenograme ale unor convorbiri telefonice dintre Liviu Ungurean şi Daniel Niculae în care preşedintele Rapidului pare că îşi dă acordul pentru folosirea petardelor şi fumigenelor pe stadion. 

Dan Şucu va merge în galerie la meciul Universitatea Craiova - Rapid 

Finanţatorul Rapidului, Dan Şucu, va merge în galerie la meciul din etapa a doua a playoff-ului, Universitatea Craiova - Rapid. 

"Cei mai înfocați dintre suporteri sunt constituiți în galeria Rapidului, care este deja demult recunoscută ca cea mai unită și puternică din România.

Echipa noastră este singura din țară care este însoțită de o galerie puternică și entuziastă și la partidele din deplasare, indiferent în ce colț al țării s-ar disputa meciul. Jucătorii noștri sunt obișnuiți să fie susținuți și au mare nevoie de acest suport. Este, daca vreți, factorul nostru diferențiator.

De când am investit la Rapid, mi-am dorit să particip, împreună cu galeria, la câteva dintre deplasări, pentru a putea experimenta personal vibrația, sentimentele și entuziasmul băieților. Deoarece am primit cu plăcere invitația celor din galerie de a merge în deplasare alături de ei, și le mulțumesc pe această cale, nu văd o ocazie mai bună decât meciul de sâmbătă, împotriva oltenilor. Un meci dificil, contra unei echipe valoroase, care-și propune același lucru pe care ni-l propunem și noi: să învingă!", a transmis Dan Şucu joi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel