Tenis Victor Cornea, calificat în finala de dublu de la Dobrici. Turneul ITF de la Cluj-Napoca are o finalistă din România

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mai mulți tenismeni români sunt angrenați în competiții zilele acestea, Victor Cornea fiind unul dintre sportivii care au reușit să se califice în ultimul act.



Cornea și partenerul său, calificați în ultimul act la Dobrici

Perechea româno-turcă Victor Cornea/Ergi Kirkin s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis challenger de la Dobrici (Bulgaria), dotat cu premii totale de 36.900 de euro, după 6-3, 6-1 în semifinala cu cuplul Luis Britto (Brazilia)/Aleksandr Donski (Bulgaria).

Cornea și Kirkin, favoriții numărul trei, s-au impus după o oră și 15 minute în fața principalilor favoriți. Britto și Donski și-au creat o singură șansă de break în acest meci, anulată de Cornea și partenerul său.

Cornea și Kirkin și-au asigurat un cec de 1.090 de euro și 30 puncte ATP la dublu. În finală, cei doi vor juca împotriva perechii alcătuite din Alexander Merino (Peru) și Christoph Negritu (Germania).

Tenismenul român Ștefan Adrian Andreescu nu a avut parte de aceeași șansă, fiind învins de maghiarul Peter Fajta, al treilea favorit, cu 6-1, 7-5, vineri, în semifinalele turneului Țiriac Foundation Trophy (ITF), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari și organizat de CS UTA Arad.

În finală, Fajta îl va înfrunta pe francezul Felix Balshaw, victorios cu 7-6 (7/4), 6-1 în cealaltă semifinală, disputat cu italianul Jacopo Bilardo.

La dublu, perechea română Patrick Grigoriu/Daniel Uță a fost învinsă în finală de principalii favoriți, Matteo De Vincentis (Italia)/Milos Karol (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (7/3).

 

Turneul de la Cluj-Napoca are o româncă în ultimul act

Jucătoarea română de tenis Georgia Andreea Crăciun s-a calificat, vineri, în finala turneului Țiriac Foundation Trophy de la Cluj-Napoca, organizat de CS Winners Tennis Club și dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a dispus de italianca Denise Valente (lucky loser), cu 6-0, 6-0, în doar 55 de minute.

Crăciun (556 WTA) o va întâlni în finală pe jucătoarea spaniolă Carlota Martinez Cirez (290 WTA), principala favorită, care a învins-o în penultimul act pe Ilinca Dalina Amariei, a treia favorită, cu 3-6, 6-3, 6-4.

La dublu, titlul a fost câștigat de Oana Gavrilă și elvețianca Jenny Duerst, care au dispus în finală de perechea Briana Szabo/Patricia Maria Țig cu 6-1, 6-0, scrie Agerpres.

 

Copiii vor să fie influenceri în vremurile noastre, spune Schett

Experta Eurosport, Barbara Schett, a fost întrebată dacă ar putea da o explicație în privința diferențelor de nivel între jucătoarele și jucătorii de tenis din România, de vreme ce țara noastră nu mai are niciun reprezentant în primele 100 de locuri din clasamentul ATP. Fosta tenismenă crede că mai multe țări se confruntă cu aceeași problemă, mai ales în vremurile actuale, când copiii au alte obiective de atins.

„Ar trebui să îl întrebi pe Andrei Pavel, sigur știe (n.r. - râde). Pe el mi-l amintesc, juca în perioada în care evoluam și eu, îmi plăcea mult lovitura lui de backhand cu o singură mână, era foarte frumoasă. Am văzut asta și în Suedia, foarte mulți jucători buni în trecut... Nu știu de ce se întâmplă asta, dar multe țări trec prin anumite valuri de performanță, într-o anumită perioadă ai câțiva tenismeni care joacă incredibil, fie în ceea ce privește tenisul feminin sau masculin, iar în 10 ani lucrurile stau complet diferit.

CITEȘTE AICI Mai poate reveni Simona Halep în vârful tenisului feminin? Barbara Schett a răspuns, în exclusivitate, pentru DCSport

Cred că e important să oferi copiilor șansa de a viziona meciuri de tenis, să fie evenimente și ca ei să aibă posibilitatea să facă parte din cluburi de tenis care să facă acest sport atractiv. Dar cred că e o problemă globală în ceea ce privește copiii, ei nu vor mereu să își întreacă limitele. Acum vor să fie influenceri, să aibă un milion de urmăritori pe Instagram, dar nu vor să muncească pentru asta. Și părinții trebuie să fie, în acest caz, modele de urmat. Să le arate copiilor cum să își trăiască viața, să fie activi. Sigur, nu toți pot fi jucători profesioniști de tenis, nu toată lumea poate ajunge în top, dar nu am răspuns (n.r. - pentru rezultatele modeste ale tenisului masculin românesc”, a spus Schett, în exclusivitate pentru DCSport.

Interviul a fost facilitat de Eurosport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel