Turnee ATP Victorie pentru Dominic Thiem, după noile dureri de la încheietura mâinii. Austriacul a trecut în al doilea tur, la Estoril Open

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dominic Thiem înregistrează o victorie în primul tur la turneul Estoril ATP 250. Tenismenul austriac l-a învins în trei seturi pe germanul Maximilian Marterer, dând semne bune de joc. Acesta anunțase, săptămâna trecută, că întâmpină noi dureri la încheietura mâinii drepte, la care a fost operat în anul 2021.Dominic Thiem (91 ATP) s-a impus în fața germanului Maximilian Marterer (97 ATP), în set decisiv, scor 6-1 6-7(3) 6-4. Partida dintre cei doi a durat două ore și 17 minute.

Meciul de astăzi avea o importanță foarte mare pentru austriac, întrucât acesta a anunțat, săptămâna trecută, că simte din nou dureri la încheietura mâinii la care a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu trei ani.

O posibilă accidentare din nou, la încheietura mâinii

La un moment dat numărul 3 mondial, Thiem a anunțat, printr-o postare pe Instagram, că nu este sigur de modul în care să abordeze următoarele meciuri:

„După cum știți, după Australian Open, am început să mă antrenez din nou alături de tatăl meu. Așa cum am făcut când eram tânăr, noi am pus multă intensitate (la antrenamente - n. r.), cu lovituri numeroase, petrecând multe ore pe teren. Din păcate, cu puțin înainte de turneul Challenger la care am participat în Ungaria, încheietura mea a început să-mi facă din nou probleme. O senzație ciudată a revenit și s-a transformat în durere în ultimele săptămâni. De atunci, a apărut o inflamație ușoară. și de aceea am decis să mă retrag de la turneul Challenger de la Napoli de săptămâna aceasta”, a declarat jucătorul în vârstă de 30 de ani.

Am scăzut puțin ritmul și volumul antrenamentelor. Sunt șanse mari să revin. Să joc acolo (la Estoril - n.r.) este unul dintre obiectivele mele”, adăuga austriacul în mesajul din mediul online, înainte de a participa la turneul portughez, unde, totodată, a și câștigat meciul de astăzi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)


Thiem, aflat pe locul 91 în clasamentul mondial, a fost învins în luna martie de un compatriot aflat pe locul 219 ATP, Lukas Neumayer, în al doilea tur al turneului Challenger de la Zadar, din Croația. Acesta nu era sigur dacă va putea participa la turneul din Portugalia, din cauza situației sale medicale privind încheietura mâinii.

Austriacul a reușit să pună capăt dominației lui Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic în turneele de Grand Slam, câștigând US Open 2020, dar o accidentare la încheietura mâinii din anul următor l-a scos din circuit pentru mai multe luni, în timp ce o serie de alte probleme fizice l-au făcut să retrogradeze până pe locul 352 în clasamentul ATP. Acesta încearcă, de asemenea, de foarte mult timp să revină la forma care l-a consacrat.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel