Handbal Victorii pentru favorite la handbal masculin. Primă zi perfectă în turneele preolimpice

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Echipele țărilor de handbal masculin ale Spaniei, Germaniei, Sloveniei, Croației și Ungariei au obținut victorii pe linie, în prima zi a celor trei turnee preolimpice. Aceste competiții vor oferi ultimele șașe locuri pentru Jocurile Olimpice desfășurate în această vară, la Paris.



Serie de victorii pentru echipele europene

Favoritele Spania, Germania, Slovenia, Croația și Ungaria au obținut victorii pe linie, în prima zi a celor trei turnee preolimpice de handbal masculin. Competițiile oferă ultimele șase bilete la Jocurile Olimpice de la Paris, transmite AFP.

Naționala gazdă, medaliată cu bronz la Tokyo, dar eliminată în faza grupelor la EURO 2023, a învins Bahrainul cu 39-27, la Granollers, (Spania). Asemenea spaniolilor, Slovenia, care a ocupat locul șase la EURO 2023, a câștigat cu 27-26 în fața Braziliei, campioana sud-americană.

În turneul de la Hanovra (Germania), echipa gazdă, clasată pe locul patru la EURO 2023, a întrecut echipa africană, Algeria, cu scorul de 41-29. De asemenea, Croația, campioană olimpică în 2004 și 2008 și totodată absentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a dispus de Austria cu 35-29.

Echipa ungurilor, clasată pe locul cinci la EURO 2023, a dispus de Tunisia cu 33-24, pe când Norvegia, ocupanta locului nouă la EURO 2023, a învins Portugalia, clasată pe locul șapte la EURO 2023, cu 32-29, în Ungaria, la Tatabanya, potrivit Agerpres.

Primele două echipe clasate la fiecare turneu obțin biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, desfășurate în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?