Echipa nationala VIDEO - Golul lui Nicolae Stanciu cu Andorra, din lovitură liberă, desemnat "Golul anului 2023" la echipa naţională. "Cel mai bun an al meu, chiar dacă nu am înscris la fel de mult"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nicolae Stanciu a primit trofeul "Golul anului 2023", pentru reuşita contra Andorrei, din lovitură liberă. 



"Nu ştiu dacă mă aşteptam, dar eram conştient că am înscris un gol frumos. Şi celelalte reuşite nominalizate au fost la fel de bune, dar mă bucur că oamenii au votat golul meu. Este pentru a treia oară când se întâmplă asta şi vreau să le mulţumesc pe această cale. Cred că atât eu cât şi colegii mei, jucătorii mai ofensivi, avem o lovire foarte bună a mingii şi ne descurcăm bine când vine vorba să tragem la poartă sau la lovituri libere. Nu avem probleme cu chestia asta şi foarte mulţi dintre colegii mei lovesc mingea senzaţional. Asta ne ajută să înscriem goluri frumoase. Cred eu că mulţi de la echipa naţională au reuşit să marcheze goluri spectaculoase în carieră.

Nu am numărat trofeele pe care le am acasă, nu ştiu exact câte sunt. Pentru club am 13, dacă nu mă înşel. Pe cele individuale nu le-am numărat. Dar cred că titlurile câştigate sunt cele mai importante. 

(n.r. a fost 2023 cel mai bun an din carieră?) A fost, datorită acestei calificări. Era singurul meu obiectiv pentru 2023. Cred că şi al colegilor de la echipa naţională. Am arătat asta pe teren, pe parcursul preliminariilor. Chiar dacă nu am marcat la fel de multe goluri ca în alţi ani, a fost cel mai bun an al meu, pentru că ne-am calificat, nu am pierdut niciun meci. E un sentiment unic pe care în ultimii ani nu l-am mai trăit. Ne-am bucurat cum se cuvine", a declarat Nicolae Stanciu pentru FRF Tv. 

VEZI AICI GOLUL MARCAT DE STANCIU CU ANDORRA

Stanciu a votat cu Messi la gala FIFA The Best 

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, şi selecţionerul Edward Iordănescu au votat cu spaniolul Pep Guardiola pentru titlul de cel mai bun antrenor al sezonului trecut în cadrul premiilor FIFA The Best, care au fost acordate luni seara, într-o gală desfăşurată la Londra.

Stanciu l-a preferat pe antrenorul echipei Manchester City, celelalte opţiuni ale sale fiind italienii Luciano Spalletti (Napoli), actualul selecţioner al Squadrei Azzurra, şi australianul Ange Postecoglou, fost la Celtic Glasgow, actual tehnician al formaţiei Tottenham.

Iordănescu l-a votat pe Guardiola pe primul loc, celelalte locuri fiind ocupate de Spalletti, respectiv Simone Inzaghi, antrenorul echipei Inter Milano.

Căpitanul naţionalei Moldovei, Vadim Raţă (FC Voluntari), a ales un podium identic cu Iordănescu, Guardiola primul, Spalletti al doilea şi Inzaghi al treilea.

Pep Guardiola a ieşit învingător în ancheta pentru cel mai bun antrenor al anului, cu 28 de puncte, fiind urmat de Luciano Spalletti, 18 puncte, Simone Inzaghi, 11 puncte, Xavi, 11 puncte, şi Ange Postecoglou, 4 puncte. Departajarea între Inzaghi şi antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi, s-a făcut prin votul selecţionerilor echipelor naţionale.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel