Tenis Viitorul tenisului feminin arată bine: Anca Todoni, pași importanți în turneele WTA

Data publicării:
Facebook Anca Todoni
Facebook Anca Todoni

Anca Todoni, tenismena română de doar 19 ani, s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la San Luis Potosi. Aceasta va juca în primul tur împotriva jucătoarei din Spania, Sara Sorribes Tormo, care este a treia favorită a competiției din Mexic.



Meci dificil împotriva ucrainencei Zavatska. Urmează duelul cu Sorribes Tormo

Anca Todoni (226 WTA) a reușit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 125 de la San Luis Potosi (Mexic), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, luni, după ce a învins-o pe Katarina Zavatska (179 WTA), în trei seturi, cu scorul de 4-6 7-5 6-3, în turul preliminar al competiției.

Todoni, în vârstă de 19 ani, a obținut victoria după aproape trei ore de joc (2 ore și 54 de minute) în fața ucrainencei (24 ani), care a comis șapte duble greșeli în partidă.

Anca Alexia Todoni și-a asigurat un cec de 1.250 de dolari și 7 puncte WTA. Ea va juca în primul tur împotriva spaniolei în vârstă de 27 de ani, Sara Sorribes Tormo (52 WTA), care este și a treia favorită a turneului.

Pe tabloul principal de simplu se mai află și Irina Bara (174 WTA), în vârstă de 29 de ani, care o va înfrunta în primul tur pe italianca Elisabetta Cocciaretto (51 WTA), a doua favorită a competiției.

La dublu, în primul tur, Irina Bara și slovena Dalila Jakupovic, favoritele numărul trei, au fost întrecute de cuplul Anna Bondar (Ungaria)/Tamara Zidansek (Slovenia), cu scorul de 7-5 6-2.

Anca Todoni face parte și din echipa României, care va juca împotriva Ucrainei, în cadrul competiției Billie Jean King Cup. Cele două echipe se vor înfrunta în Florida, pe 12-13 aprilie 2024. Todoni a debutat în primul său meci din echipa României anul trecut, în cadrul duelului cu naționala Serbiei, scor 4-0 în favoarea țării noastre.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?