Fotbal international Vincent Kompany va fi următorul antrenor al lui Bayern Munchen

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Belgianul Vincent Kompany, de la Burnley, o va prelua pe Bayern Munchen în această vară, după despărţirea de Thomas Tuchel. 



Sosirea lui Vincent Kompany ca nou antrenor al echipei de fotbal Bayern Munchen "nu mai este decât o chestiune de detalii de reglat", a afirmat, marţi, Karl-Heinz Rummenigge, membru al consiliului de supraveghere al clubului german, într-un interviu acordat postului Sky Italia, citat de AFP.

"Directorul nostru l-a ales pe Kompany, nu este încă oficial, dar mai rămân doar câteva detalii de reglat", a explicat Rummenigge într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Contactul între cele două părţi, a precizat Rummenigge, a fost facilitat de Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City, care a antrenat-o pe Bayern (2013-2016), îl cunoaşte bine pe Kompany, care a fost căpitanul cetăţenilor din 2013 până în 2019.

"El ne-a dat o mare mână de ajutor. El l-a avut căpitan la City şi l-a urmărit şi la Burnley", a precizat Rummenigge.

Conform presei germane, un acord de principiu a fost găsit între Kompany şi Bayern, precum şi cu conducerea lui Burnley, cu care antrenorul belgian are contract până în vara lui 2028.

Vincent Kompany, antrenorul echipei engleze de fotbal Burnley, care a retrogradat din Premier League, este aproape de a prelua banca tehnică a formaţiei Bayern Munchen, unde îl va înlocui pe Thomas Tuchel.

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finele acestui sezon în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?