Fotbal international Vinicius jr nu a mai suportat. A izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă. "Am din ce în ce mai puţină voinţă de a juca"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Brazilianul Vinicius jr, fotbalist legitimat la Real Madrid, a izbucnit în plâns la conferinţa de presă dinaintea meciului dintre Brazilia şi Spania, şi spune că e aproape de capătul puterilor mentale. Brazilia şi Spania se vor înfrunta pe Santiago Bernabeu într-un meci amical, iar Vinicius Jr va fi unul dintre starurile partidei. S-a consacrat deja ca unul dintre cei mai buni jucători din lume, însă este şi parte a luptei împotriva rasismului. 

Întrebat de ce crede că este unul dintre cei mai insultaţi fotbalişti din lume, Vini jr a spus că "eu cred că e foarte trist că se întâmplă la fiecare meci, la fiecare meci al meu. Vreau să spun că nu e vorba doar despre mine şi nu se întâmplă doar în Spania, ci în toată lumea. În ţara mea, spre exemplu, e greu să fii de culoare, mereu e preferată o persoană albă. I s-a întâmplat asta şi tatălui meu, care a fost refuzat la locuri de muncă din cauza culorii pielii. Rasiştii sunt liberi, nu păţesc nimic. Sunt mai trist cu fiecare zi ce trece din cauza insultelor pe care le primesc. E ceva ce observ şi împotriva căruia lupt. Lupt pentru că m-au ales, dar lupt şi pentru ca în viitorul apropiat astfel de lucruri să nu se mai întâmple nimănui". 

"Le mulţumesc tuturor jucătorilor din Spania pentru sprijin, dar rasismul e peste tot. Tot mai mulţi jucători spanioli m-au ajutat, mi-au trimis mesaje, au spus asta în interviuri. Vreau să lupt pentru săraci. Vreau să se schimbe lucrurile, ca atunci când vorbesc cu presa să nu mai fiu întrebat despre asta", a mai spus Vini jr, înainte să izbucnească în plâns. 

"Cred că toată lumea mă susţine. În fiecare zi îmi trimit mesaje să continui lupta. Am sprijinul familiei mele. Pentru toţi cei care suferă din cauza asta... e foarte greu.  

Fotbalul are mulţi jucători mai buni decât mine care au trecut prin asta, dar eu vreau ca oamenii să evolueze. Vreau să avem mai multă egalitate în viitor, să avem mai puţine cazuri de rasism, vreau ca persoanele de culoare să aibă o viaţă normală. Uneori, am din ce în ce mai puţină dorinţă să joc, din ce în ce mai puţină voinţă", a mai declarat fotbalistul, conform AS

"Va fi o mare emoţie să joc pe Bernabéu, unde este "casa" mea, alături de majoritatea suporterilor lui Real Madrid şi cu tricoul echipei naţionale", a spus Vinicius. "Emoţia este ca şi cum ar fi pentru prima dată şi suntem foarte pregătiţi să ne atingem obiectivul, care este Copa America. Pentru asta trebuie să ne pregătim cu jocuri ca acestea. Întotdeauna este bine să joci împotriva celor mai buni. Aici ne putem demonstra calităţile. Trebuie să fim concentraţi de la început pe a face un joc bun şi a juca un fotbal frumos", a spus brazilianul.

 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel