Echipa nationala Viziunea lui Nicolae Dică despre prestația tricolorilor de aseară. Ce modificări ar fi făcut acesta în partida împotriva columbienilor

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nicolae Dică a analizat meciul amical de aseară, dintre echipele naționale ale României și Columbiei. Acesta a declarat că se aștepta ca Edi Iordănescu să realizeze anumite schimbări importante în cea de-a doua repriză a partidei de pe Wanda Metropolitano.



„Cred că aici nu am făcut noi lucrurile bine”

Nicolae Dică are o perspectivă diferită a lotului naționalei României decât selecționerul Edward Iordănescu. Fostul fotbalist a analizat meciul de ieri al României contra Columbiei, încheiat cu victoria sud-americanilor, scor 3-2. El a văzut crede că selecționerul trebuia să facă o altă schimbare în benzi în cea de-a doua repriză a meciului.

Cu toate că partida a fost una amicală, meciul contra Columbiei, alături de cel împotriva Irlandei de Nord, a reprezentat o pregătire pentru competiția din vară, din Germania. Așteptările fanilor privind meciul de aseară al naționalei României erau ridicate, dar jocul echipei nu a impresionat, un argument care motivează eșecul naționalei României fiind menționat de către Dică:

„Am văzut niște lucruri pe faza ofensivă aseară. Pe inițierea jocului Marin cobora pe 6 metri să primească mingea cu cei doi fundași centrali care se deschideau. Mijlocașii centrali, Stanciu și Răzvan Marin, coborau și ei undeva la 20-25 de metri.”

Nicolae Dică a mai explicat: „Dar cred că problema noastră pe faza ofensivă și pentru ritmul de joc era că încercam să ieșim de foarte multe ori cu pasul mic de acolo când echipa Columbiei venea în presing.”

De asemenea, fostul fotbalist consideră că valoarea jucătorilor are un impact foarte mare, pe lângă antrenamentele pe care le desfășoară aceștia: „Văzând că nu poți să ieși de acolo, trebuia să încerce să joace minge lungă pe atacant ca o alternativă la presing. După trebuia să încerce să ia mingea a doua cu mijlocașii centrali. [..] Să plecăm cu Mihăilă pe viteză pe partea stângă și cu Alibec care are un fuleu bun. Cred că aici nu am făcut noi lucrurile bine! Se vede că se lucrează la antrenament... dar intervine și valoarea jucătorilor.”

Dică gândește altfel poziționarea jucătorilor

Nicolae Dică are o altă viziune privind fotbaliștii pe care selecționerul îi putea schimba în cea de-a doua parte a jocului împotriva Columbiei. Acesta crede că Iordănescu trebuia să îl introducă, alături de Ianis Hagi, și pe Dennis Man. De asemenea, el crede că selecționata României ar fi evitat cel de-al treilea gol, dacă antrenorul ar fi schimbat formația echipei.

„Columbienii ieșeau și ei cu fundașii centrali când noi făceam presing, dar ei reușeau pentru că aveau o calitate mai bună. În repriza a doua, Edi trebuia să îl introducă pe Man odată cu Hagi și să schimbe sistemul de joc într-un 4-2-3-1, cu Ianis în spatele atacantului și Man pe partea dreaptă.”, a mai declarat Dică în emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?