Superliga Romaniei Voluntari şi FC U Craiova 1948 au retrogradat în Liga II. Adrian Mititelu jr. a găsit vinovatul

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rezultatele ultimei etape din playout au stabilit şi echipele retrogradate direct în Liga II. FC U Craiova şi FC Voluntari vor juca la "matineu", în timp ce Dinamo şi FC Botoşani mai au o şansă să se salveze, cele două intrând la barajul de menţinere în Liga 1. 



FC Voluntari şi FCU Craiova au retrogradat din Superliga de fotbal după ce au pierdut pe teren propriu meciurile jucate duminică seara, în etapa a 9-a, ultima a fazei play-out.

FC Voluntari, fostă câştigătoare a Cupei României şi a Supercupei României, a fost învinsă de Universitatea Cluj cu scorul de 1-0 (1-0), , pe teren propriu, Unicul gol al partide a fost înscris de Dan Nistor (18 - penalty).

FCU Craiova a pierdut acasă cu FC Hermannstadt cu 1-3, după ce a reuşit să deschidă scorul prin Vladislav Blănuţă (48). Japonezul Sota Mino a restabilit egalitatea (56), iar Gabriel Iancu, fost jucător al echipei din Bănie, a realizat o dublă pentru oaspeţi (59, 82).

Meciul din Bănie a fost unul perturbat de incidente pe final, jocul fiind întrerupt în min. 85, după ce fanii gazdelor au rupt scaune şi le-au aruncat pe teren. După cinci minute de aşteptare, arbitrul a trimis jucătorii la vestiare pentru zece minute, iar apoi jocul s-a reluat fără alte incidente.

Dinamo şi FC Botoşani vor juca baraje pentru menţinere în Superligă, scrie Agerpres.

Adrian Mititelu jr. a găsit vinovatul 

”Am anticipat acest lucru acum 2 luni când am dat acele declarații. Îmi pare rău că s-a năruit un vis pe care l-am început acum 7 ani când am pornit din liga a IV-a. Ne era foarte greu atunci să ne imaginăm că vom ajunge cândva în liga 1. Am făcut-o și obiectivul nostru era să luăm un trofeu. Ni s-a năruit acum acest vis și vom juca în liga a doua.

Poate nu există chimie între familia noastră și fotbal. Poate ne face rău și nouă asta și miilor de suporteri din Craiova. Poate unele visuri rămân doar la nivelul de visuri. Acționarii vor decide acest lucru (n.r. legat de viitorul echipei).

Nu vreau să vorbesc acum la cald, dar vă dați seama că în acest moment fotbalul e ultimul lucru la care mai vreau să mă gândesc. Nu am ascultat declarațiile tatălui meu, dar probabil că el va realiza acest lucru.

Trebuie să recunoști atunci când fotbalul te depășește. Nu vorbesc acum de tatăl meu, ci de întregul colectiv. O echipă cu un buget de 6 milioane de euro să retrogradeze de pe ultimul loc. Este un dezastru din toate punctele de vedere. Este incredibil. Numai un lucru incredibil putea să ne aducă în această situație și asta s-a întâmplat.

Cred că mi-am spus cuvântul în ultimii 20 de ani în fotbal. Vom rămâne cu această amintire frumoasă în anii următori, că am reușit să revenim în fotbal, dar totul s-a năruit acum. Eram plini de speranță că vom face performanță, dar unele lucruri nu merg.

Este greu când ai o obsesie să faci lucruri bune. Obsesia ajunge să te mănânce pe tine. Este foarte greu să poți conviețui cu un lucru când manifesti o obsesie pentru acel lucru.

Trebuie să știi când să pui punct în viață. În jurul acestui club au fost numai conflicte, numai energii negative care s-au transpus în teren. Eu zic că nu ar trebui să mai mergem împotriva vântului. Am calitate de acționar în societate, sora mea la fel, eu mi-am spus părerea. Nu știu ce viziune are sora mea", a declarat Adrian Mititelu jr la Prima Sport după înfrângerea echipei sale, 1-3, cu Hermanstadt. 

"Atitudinea jucătorilor și-a spus cuvântul. În vestiar, unii nu erau deloc afectați. Mă refer la cei străini. Au fost momente pe care nu mi le pot explica. Îi felicit pe cei de la Hermannstadt, care acum și-au dat viața pe teren, iar cu Poli Iași au făcut un antrenament ușor.

Lacroix ne-a distrus în acest meci. Nu vreau să dau vina pe cineva, dar el a distrus această echipă. Nu l-aș lua nici pe sintetic. Pare un baschetbalist de 60 de ani. Ne-a distrus meciul în 3 minute! El pleacă liniștit, ia câteva sute de mii de euro, iar noi avem gaură în buget”, a mai spus Adrian Mititelu jr.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?