Jocurile Olimpice Vrei să participi la Jocurile Olimpice de la Paris? Află cum îți mai poți rezerva un loc

Data publicării:
Anthony, Pexels
Anthony, Pexels

Jocurile Olimpice de vară au loc în perioada 26 iulie - 11 august, în capitala Franței. Organizatorii competiției pun la vânzare un nou lot de bilete, pentru persoanele care își doresc să participe la Olimpiada de anul acesta.Joi, zi de bilete pentru JO 2024

Mii de noi bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris, care vor debuta în mai puțin de două luni (26 iulie - 11 august), vor fi puse în vânzare în fiecare joi, au anunțat organizatorii competiției.

Aceste bilete provin din loturi care fie au fost limitate din motive tehnice, fie din loturi care au fost rezervate pentru diferite persoane implicate în Jocurile Olimpice, dar care în final nu vor fi utilizate de acestea, a precizat Comitetul de organizare (COJO).

Gimnastica artistică, rugby-ul în VII, voleiul pe plajă, baschetul, skateboarding, BMX, baschetul 3x3, handbalul sau atletismul, majoritatea sporturilor sunt vizate de aceste viitoare locuri puse în vânzare.

Joi, 30 mai, în prima zi a acestei operațiuni (pe site-ul tickets.paris2024.org), cele „40.000 de bilete vor fi repuse în circuit, dintre care 30.000 la categoriile sporturi sau locuri în prezent 'epuizate'”, a precizat COJO.

Până în prezent, 8,3 milioane de bilete au fost vândute din cele 10 milioane care vor fi puse în vânzare în total.

Fără sportivi și voluntari din Federația Rusă și Republica Belarus

Voluntarilor ruși și belaruși le-au fost refuzate prezența la Jocurile Olimpice de anul acesta, din motive de securitate. 

„Vă informăm cu regret că nu vă vom putea număra printre voluntarii pentru Paris-2024” a fost mesajul pe care rușii și belarușii care fuseseră aleși pentru a ajuta la buna desfășurare a Jocurilor Olimpice l-au primit, din motive de securitate.

Diana, o rusoaică de 31 de ani care trăiește în Franța din 2019, fusese anunțată la finalul anului trecut că a fost selecționată ca voluntar pentru JO, „cel mai frumos cadou de Crăciun din toate timpurile”. Ea lucrase ca voluntari la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, iar acum dorea să contribuie la „grandiosul eveniment” parizian.

Diana asistase în martie la o convenție a voluntarilor, iar în mai trebuia să primească uniforma pentru JO 2024, însă a primit un mail în care era anunțată de „finalul aventurii”.

„O opinie defavorabilă a fost emisă față de dumneavoastră” a fost informată din partea programului de voluntariat Paris-2024, care a citat „un cod de securitate internă” francez.

Refuzarea rușilor și belarușilor este legată de riscul de securitate care apasă asupra Jocurilor Olimpice, având în vedere că Franța este aliatul Ucrainei, aflată în al treilea an de război cu Rusia.

În luna aprilie, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că nu are „nicio îndoială” de faptul că Rusia va viza organizarea Jocurilor Olimpice, „inclusiv din puncte de vedere informațional”, Franța denunțând de mai multe luni o campanie de dezinformare dusă de Rusia în mediul online, acuzații considerate „nefondate” de Kremlin.

Sportivii ruși și belaruși, sub steag neutru la JO 2024

Belarus este aliatul Rusiei, iar sportivii săi, asemenea celor ruși, nu vor putea participa la Jocurile Olimpice decât sub drapel neutru.

„Îi controlăm pe absolut toți cei care participă la Jocurile Olimpice”, afirma în martie, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, care a adăugat că aproximativ 800 de persoane „nu aveau cele mai bune intenții și au fost excluse.

Din cei 300.000 de candidați pentru a deveni voluntari la Jocurile Olimpice și Paralimpice (28 august - 8 septembrie), au fost aleși doar 45.000.

Întrebat de AFP în legătură cu voluntarii ruși și belaruși, Darmanin a refuzat să comenteze, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel