Tenis Wozniacki triumfă în duelul mămicilor de la Indian Wells: daneza ajunge în sferturile de finală

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Meciul dintre colegele de generație, Caroline Wozniacki (204 WTA) și Angelique Kerber (607 WTA), a oferit un spectacol fanilor de la Indian Wells. Cu toate că daneza a finalizat întâlnirea cu o victorie într-o oră și 24 de minute, scor 6-4 6-2, proaspetele mămici au menținut spectacolul pe terenul din California. Wozniacki ajunge, astfel, în sferturile de finală ale competiției.



Duelul veteranelor

Pentru prima dată în peste un deceniu, Caroline Wozniacki și Angelique Kerber au revenit în a patra fază a competiției din Statele Unite, daneza dominând duelul cu 6-4 6-2.

După meci, Wozniacki a declarat că „lucrurile au mers în ritmul” său, continuând cu o mențiune asupra stării adversarei sale: „Am văzut că [Kerber] simțea ceva la spate, dar serviciul ei de stânga rămâne complicat; așa că am încercat să rămân concentrată și sunt foarte fericită că am câștigat.”

Wozniacki, care a revenit după patru ani de pauză în august anul trecut, a cunoscut un început lent al sezonului 2024, pierzând trei dintre primele patru meciuri, dar a legat mai multe victorii în cadrul turneului de la Indian Wells, ajungând, astfel, în cel de-al 37-lea sfert de finală WTA 1000, conform tennis.com

Totuși, Caroline afirmă că „nu ia lucrurile de-a gata” și că se distrează pe teren: „Evident că am luat o pauză foarte lungă, mai mult de trei ani și jumătate. Așa că, pentru mine, să mă întorc aici pe acest teren și să joc împotriva celor mai bune jucătoare din lume este un sentiment special. Mă distrez și eu. Sunt încântată de următorul meci!", a mai spus aceasta.

8-8 la înfruntările directe, după Indian Wells

Deși Kerber conducea la meciurile directe cu 8-7 în fața danezei, Wozniacki a câștigat cele mai recente două meciuri în anul 2018, egalând astfel, scorul întâlnirilor dintre ele. Revenirea lui Kerber a început să prindă contur odată cu rezultatele pozitive de la Indian Wells, unde le-a învins pe Petra Martic (58 WTA), Jelena Ostapenko (10 WTA) și Veronika Kudermetova (19 WTA). 

Cu toate că ambele au avut nevoie, la un moment dat în meci, de un time-out medical, proaspetele mămici din circuitul WTA au putut duce lupta până la capăt, Wozniacki impunându-se în fața germancei.

Daneza o va întâlni, în turul următor, pe liderul WTA, Iga Swiatek. Presa din California deja prefațează duelul dintre fostul număr 1 mondial și actualul lider, fanii așteptând duelul generațiilor din tenisul feminin.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?