Fotbal Xabi Alonso nu semnează nici cu Bayern, dar nici cu Liverpool. Care este următorul său plan

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Spaniolul Xabi Alonso, actual antrenor al lui Bayer Leverkusen, pare că nu va semna cu echipa de fotbal Bayern Munchen, dar nici cu FC Liverpool. Ibericul va rămâne, cel mai probabil, să coordoneze liderul Bundesliga.



Nu vine Xabi la Bayern?

Xabi Alonso, actualul antrenor al echipei Bayer Leverkusen, liderul din Bundesliga, „nu va fi probabil” viitorul antrenor al echipei de fotbal Bayern Munchen, a recunoscut, joi, președintele de onoare al clubului bavarez, Uli Hoeness, citat de AFP.

„Vom vedea dacă va fi posibil să-l aducem de anul acesta, dar va fi dificil, probabil imposibil”, a spus fostul internațional german într-un interviu acordat televiziunii bavareze.

„Să spunem că dacă ar fi fost doi sau trei ani de succes (cu Leverkusen), atunci probabil ar fi fost mai ușor să-l aducem”, a adăugat Hoeness.

Conform postului german Sky, Bayern Munchen a început discuțiile cu antrenorul Xabi Alonso pentru un contract din sezonul viitor. Sub bagheta lui Alonso, Leverkusen este lider detașat în Bundesliga, cu un avans de zece puncte față de Bayern și se îndreaptă către primul său titlu de campioană din istorie, scrie Agerpres. De asemenea, pare că spaniolul avea șanse să fie cooptat și de echipa Liverpool, pentru a-l înlocui pe Jurgen Klopp. 

Campioana Germaniei caută un înlocuitor pentru Thomas Tuchel, care va părăsi clubul bavarez la finalul acestui sezon.

Bayern Munchen a câștigat ultimele 11 titluri în Bundesliga, în timp ce Leverkusen nu are în palmares niciun titlu.

Spaniolul, în vârstă de 42 ani, a disputat la Bayern ultimii săi trei ani din cariera de jucător (2014-2017), iar apoi s-a apucat de antrenorat.

Contractul lui Alonso cu Leverkusen se încheie în iunie 2026, iar clauza de reziliere se ridică la 25 de milioane de euro, conform celor de la Sky, dacă bavarezii vor să îl recruteze pe iberic în iunie sau iulie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel