Fotbal international Xavi a fost dat afară. Catalanii sunt buni de plată: 15 milioane de euro ar putea costa demiterea

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FC Barcelona se confruntă cu o nouă provocare financiară odată cu demiterea antrenorului Xavi Hernández, un eveniment ce ar putea costa clubul catalan până la 15 milioane de euro.



Vineri, după o întâlnire între conducerea clubului și antrenor, FC Barcelona a anunțat că Xavi va părăsi clubul la finalul sezonului, deși contractul său era valabil până în iunie 2025.

Potrivit La Vanguardia, costurile de despărțire se ridică la 15 milioane de euro. Jumătate din această sumă ar urma să îi revină lui Xavi, însă directorii clubului speră ca fostul mijlocaș să renunțe la acești bani datorită atașamentului său față de Barça și statutului său legendar în cadrul clubului. Restul sumei va trebui, cel mai probabil, plătită personalului din stafful tehnic.

Barça a avut dificultăți financiare în ultimele sezoane și trebuie acum să respecte regulile fair play-ului financiar impuse de La Liga, care includ limitarea salariilor, inclusiv cel al antrenorului. Aceste constrângeri au complicat și mai mult situația clubului, forțându-l să găsească soluții pentru a gestiona costurile suplimentare generate de demiterea lui Xavi.

Xavi și-a anunțat inițial intenția de a părăsi Barcelona la sfârșitul sezonului încă din ianuarie, dar a revenit asupra deciziei în aprilie, fiind chiar reconfirmat public în funcție de președintele Joan Laporta. Cu toate acestea, Laporta s-a răzgândit recent, hotărând ca Xavi să plece la finalul sezonului.

Xavi va conduce echipa pentru ultima oară în meciul de duminică împotriva Sevilla FC. El a preluat conducerea Barcelonei în noiembrie 2021, succedându-i lui Ronald Koeman. Sub conducerea sa, echipa a reușit să câștige două trofee, inclusiv titlul de campioană în 2023.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?