Fotbal international Xavi Alonso este alesul lui Bayern Munchen. Bavarezii au început tratativele pentru antrenorul spaniol

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bayern Munchen ar fi început deja discuţiile cu Xabi Alonso. Bavarezii îl vor pe antrenorul lui Leverkusen din sezonul viitor. Thomas Tuchel va pleca de la Bayern în iunie, imediat după terminarea sezonului. 



Xabi Alonso a preluat-o în vară pe Bayer Leverkusen şi a revoluţionat complet echipa. Leverkusen este lider în Bundesliga, la 10 puncte faţă de locul doi, ocupat de Bayern Munchen, şi nu a pierdut niciun meci. Leverkusen nu are niciun campionat în palmares, în timp ce Bayern Munchen a câştigat ultimele 11 titluri. 

Alonso a fost jucător la Bayern Munchen între 2014 şi 2017, ultimii ani ai carierei sale, iar apoi a intrat în antrenorat. Se pare că acesta ar prefera să continue în Bundesliga şi din sezonul viitor, în dauna unei mutări la Liverpool, unde banca tehnică va rămâne liberă ca urmare a plecării lui Jurgen Klopp. 

Contractul lui Alonso cu Leverkusen se încheie în iunie 2026 şi clauza de reziliere se ridică la 25 de milioane de euro, conform Sky, dacă bavarezii vor să-l recruteze pe iberic în iunie sau iulie, scrie Agerpres.

Miroslav Klose, fostul atacant al bavarezilor, crede că trebuia mai multă răbdare cu Tuchel 

"Ar fi trebuit să să fie puţin mai răbdători cu antrenorul şi să-i ofere mai mult timp pentru ca jucătorii să-i înţeleagă ideile", a declarat Klose într-un interviu acordat site-ului Ran.de.

El a amintit situaţia pe care a trăit-o sub comanda lui Louis van Gaal la Bayern, afirmând: "Noi, jucătorii, nu am înţeles nimic la început, ci abia după trei sau patru luni".

După Hansi Flick şi Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel este al treilea antrenor al lui Bayern din ultimii trei ani. "Şi fiecare dintre ei are propria sa filosofie şi se bazează pe diferite tipuri de jucători şi pe propriul sistem. Şi trebuie să fii atent ca Bayern să nu-şi piardă ADN-ul, pentru că asta este periculos", a precizat Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale.

El a adăugat că şi-ar dori să-l vadă pe Xabi Alonso, actualul antrenor al formaţiei Bayer Leverkusen, ca succesor al lui Tuchel pe Allianz Arena.

"Acest stil dominant de joc este exact ceea ce îmi place şi ceea ce Bayern îşi doreşte. Aşa că ar fi grozav dacă ar reuşi să-l atragă la Munchen", a adăugat fostul internaţional german.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel