Fotbal international Xavi nu mai pleacă de la FC Barcelona. Criza provocată în cadrul clubului catalan

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Deși antrenorul anunțase la începutul anului în curs că va părăsi echipa la finalul sezonului, se pare că lucrurile au cunoscut o întorsătură de proporții, neprimită foarte bine în rândul membrilor clubului de fotbal.Xavi anunța că pleacă, dar s-a răzgândit

Decizia președintelui clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, de a continua cu antrenorul Xavi Hernandez și în sezonul viitor, a provocat o criză în cadrul grupării catalane, informează mass-media spaniolă.

Menținerea lui Xavi la conducerea tehnică a fost consfințită miercuri seară, la finalul unei reuniuni la care au participat antrenorul, președintele Joan Laporta și vicepreședintele Rafa Yuste, în ciuda faptului că membrii consiliului de administrație al clubului hotărâseră anterior altfel, iar unii dintre ei iau acum în calcul să demisioneze, conform cotidianului catalan Sport.

Antrenorul catalan trebuia să plece la finalul sezonului actual

O răsturnare de situație, în condițiile în care Xavi Hernandez anunțase în luna ianuarie că va părăsi FC Barcelona la finalul sezonului, fiind deranjat de criticile la adresa sa.

FC Barcelona făcuse progrese în ultimele zile pentru găsirea unui nou tehnician, principalii vizați fiind Rafa Marquez și Thiago Motta, însă schimbarea neașteptată de scenariu a lui Laporta "a derutat multe persoane", scrie Sport, citat de Agerpres.

Postul catalan de radio RAC1 precizează, la rândul său, că Laporta a condiționat menținerea lui Xavi în postul de antrenor de plecarea fratelui acestuia, Oscar Hernandez, unul dintre secunzii săi la FC Barcelona, precum și de schimbări în pregătirea fizică a lotului. În schimb, Xavi a solicitat îmbunătățirea calității lotului prin noi transferuri în această vară.

Joan Laporta și Xavi Hernandez urmează să susțină o conferință de presă comună, joi, la ora 14:00 (ora României).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international

DC Media Group Audience
pixel