Fotbal international Xavi, suspendat de UEFA după declaraţiile făcute la adresa lui Istvan Kovacs

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a fost suspendat de UEFA din cauza declaraţiilor făcute la adresa lui Istvan Kovacs la finalul partidei cu PSG, din sferturile de finală ale UCL, pierdută de Barcelona, scor 1-4. 



UEFA a decis ca Xavi să primească o suspendare de două meciuri, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, contra lui PSG. Antrenorul catalan a văzut cartonaşul roşu după ce a lovit unul dintre gardurile care protejau o cameră de filmat, iar la final l-a făcut praf pe Kovacs, arbitrul partidei. 

Antrenorul cu portarii, Jose Ramon de la Fuente, eliminat şi el pentru proteste la acelaşi meci, a fost suspendat o partidă. Acelaşi lucru l-a păţit şi Ronald Araujo, eliminat de Istvan Kovacs pentru un fault în poziţie de ultim apărător. 

Barcelona a fost amendată cu o sumă totală de 57.250 euro pentru comportament nesportiv, aruncarea de obiecte şi intrarea neregulamentară pe teren, scrie Marca. 

Xavi l-a criticat dur pe Kovacs 

 

În prima repriză a partidei, la scorul de 1-0 pentru Barcelona, Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo. În repriza secundă, arbitrul român a scos cartonaşul roşu şi pentru antrenorul catalanilor, Xavi, după ce i s-a atras atenţia de la margine că acesta are un comportament nesportiv. 

"Suntem supăraţi, furioşi. Mi se pare prea mult să acorzi cartonaşul roşu la faza aceea cu Araujo. Am avut un avantaj de 2 goluri, apoi scorul general era egal. Dar să joci în 10 oameni e foarte complicat. 

E păcat că munca unui întreg sezon se termină din cauza unei decizii de arbitru. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 la 11. Eliminarea nu a fost necesară. I-am spus arbitrului că a fost slab, că a fost un dezastru, şi că eliminarea dictată schimbă totul. Dar sunt mândru de modul în care ne-am prezentat. Barcelona va încerca din nou, nu eu sunt cel important aici. 

Voi încerca să vorbesc calm, dar 11 contra 10, astăzi, e imposibil. E un avantaj prea mare, nu e necesar şi e şi nedrept. A aruncat în aer toată această dublă. Fotbalul s-a terminat. Ne-am folosit de mândria noastră, de caracter, dar e foarte greu. De asta i-am şi zis să meargă la VAR. Ne înfurie. 11 la 11 am fi fost confortabli, pentru că dominam. Mi-ar fi plăcut să rămână aşa. 

Spre exemplu, în prima manşă şi Vitinha a făcut un fault pentru care merita al doilea galben, dar arbitrul nu i l-a acordat", a declarat Xavi după meci. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?