Stiri Youcef Atal ar putea fi condamnat la 10 luni de închisoare, după postări antisemite pe reţelele de socializare

Data publicării:
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels

Fotbalistul algerian Youcef Atal ar putea fi condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare din cauza postărilor antisemite făcute pe reţelele de socializare la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas. 



Parchetul francez a cerut zece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 45.000 de euro împotriva fotbalistului algerian Youcef Atal, jucătorul echipei Nice, judecat cu începere de luni pentru postarea unei înregistrări video de 35 de secunde care îndemna la "o zi neagră împotriva evreilor", dar pe care susţine că nu a urmărit-o în totalitate, informează AFP.

"Sunt fapte grave, pe care nu trebuie să le banalizăm", a declarat procurorul de caz Meggi Choutia, scrie Agerpres.

"Eu am crezut că este un mesaj de pace pentru oamenii care suferă de pe urma acestui război", s-a apărat internaţionalul algerian de 27 de ani în faţa tribunalului corecţional din Nisa, dând asigurări că a postat acest video fără să-l urmărească până la final.

"El a trimis un mesaj de susţinere palestinienilor din Gaza. Pentru el, acest lucru înseamnă pace şi nu este singurul", a precizat avocatul său, Antoine Vey.

"În niciun moment, în cursul celor 35 de secunde, nu s-a pus problema de pace", a replicat procurorul în rechizitoriul său, apreciind că pedeapsa cu închisoarea cu suspendare este "o pedeapsă de avertisment" care îl va determina pe jucător să reflecteze de acum înainte la orice postare.

Procurorul a mai cerut ca această condamnare să fie publicată timp de o lună pe pagina de Instagram a jucătorului.

La cinci zile după atacurile fără precedent ale Hamas, din 7 octombrie, şi debutul bombardamentelor Israelului în Gaza, şi pe când se afla în Algeria la echipa naţională, Atal a repostat pe contul său de Instagram, urmărit de 3,2 milioane de persoane, înregistrarea video a unui predicator, Mahmoud Al Hasanat. În acest clip, predicatorul a evocat, cu lacrimi în ochi, soarta copiilor din Gaza, iar apoi a folosit un ton mai agresiv, îndemnând la "o zi neagră împotriva evreilor".

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel