Superliga Romaniei Adrian Mititelu spulberă şansele de fuziune la Craiova. "Noi l-am refuzat pe Rotaru, nu el pe noi"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a spus că şi-ar dori ca FC U Craiova şi Universitatea Craiova să fuzioneze, pentru ca oraşul să aibă o echipă care să lupte la titlu în Liga 1. Adrian Mititelu, finanţatorul celor de la FC U, spulberă orice şansă în acest sens. 



CITEŞTE ŞI Lia Olguţa Vasilescu vrea unirea celor două Craiove din Liga 1. "Nici suporterii nu vor toţi, nici patronii"

"A început campania electorală. În urmă cu 12 ani, cine a adus-o la putere (n.r pe Lia Olguţa Vasilescu). M-a căutat la birou, m-a rugat să o susţin. Am făcut politică, cât nu am făcut în viaţa mea. Eu în general am fost de dreapta, dar atunci fiind alianţă între PNL şi PSD mi-a fost mai uşor. Eu aveam şi acel război cu Solomon la vremea aceea. Eu le-am explicat tuturor celor din suflarea alb-albastră că singurul om care ne poate ajuta în războiul cu Federaţia e Olguţa Vasilescu. A câştigat cu vreo 6000 de voturi diferenţă, l-a bătut pe primarul din exerciţiu, care se lăuda că are vreo 75% în sondaje. 

Am făcut o muncă titanică şi am făcut-o primar al Craiovei, deşi nici eu nu credeam că va câştiga. Şi primul om pe care l-a executat după eu am fost. A primit ordin de la Victor Ponta să se debaraseze de mine. Între timp, începuse urmărirea penală împotriva lui Sandu şi Dragomir pentru excluderea arhicunoscută. Dar marea problemă a opiniei publice era lipsa echipei de fotbal Universitatea Craiova. Ponta avea interes să îl ajute pe Mircea Sandu, care avea deja calitatea de suspect la DNA. Pentru a scoate presiunea de pe acest subiect, au inventat o nouă echipă, iar eu am fost transformat într-un individ care a făcut mult rău fotbal şi am fost declarat indezirabil. Ştiţi cum a fost, am câştigat primul proces, apoi am pierdut pe nişte chestii legate de deciziile Curţii. S-a întâmplat ca într-o ţară membră UE un club să fie ras de pe faţa pământului pentru că a făcut un proces la instanţă, care a fost şi respins. Am pierdut 50 de jucători, un club. Au inventat această echipă care a ajuns să fie considerată de foarte mulţi Universitatea Craiova, care îşi arogă istoria din 1948, chestii de noaptea minţii. 

"Noi l-am refuzat pe Rotaru"

Ea ştie că nu e posibilă chestia asta. Dar ce face? Ea punctează electoral. Nu m-ar mira să fie o întrebare regizată, convenită dinainte. Pentru că ea ştia că nu se face nicio fuziune. Dar a mimat, a răspuns pentru viitorii votanţi de la Craiova. În realitate, ştie că nu se poate. Eu vă dau cuvântul de onoare, am spus-o şi la alte posturi, Rotaru e cel care a încheiat subiectul. 

El a fost cel care l-a căutat pe fiul meu, că au mai vorbit de câteva ori, el a fost cel care i-a propus fiului meu ideea asta. Nu vă ascund că fiul meu tindea să dăm curs unei astfel de posibilităţi. Eu din start am zis că nu vreau aşa ceva. Am intrat în jocul ăsta puţin, dar nu am dat un răspuns rapid. Iar după ce am dat răspunsul, a dezminţit şi Rotaru. De ce? De la el a plecat discuţia. Este revoltător că vine cu un tupeu ieşit din comun şi spune că nu vrea el. Când el ştie de fapt că noi l-am refuzat pe el. Nu se va putea face niciodată o fuziune cu un om care ne-a produs mari daune, ne-a blocat afacerile, a fost la un pas să mă lase în sapă de lemn", a declarat Adrian Mititelu la Orange Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?