Gimnastică Andrei Muntean, medalie de bronz la Cupa Mondială din Slovenia

Data publicării:
Comitetul Olimpic Sportiv Român
Comitetul Olimpic Sportiv Român

Gimnastul român a reușit să se claseze pe a treia poziție a podiumului de la Koper, în cadrul probei de paralele.Muntean se pregătește pentru JO 2024

Sportivul Andrei Muntean a câștigat medalia de bronz în finala de la paralele, duminică, la Cupa Mondială Challenge la gimnastică artistică de la Koper (Slovenia).

Andrei Muntean a fost notat cu 14,450, fiind devansat în clasamentul final de ucraineanul Ilia Kovtun, 15,350 puncte, și de taiwanezul Hsi Hung Yuan, 14,900 puncte, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Gimnastică.


În calificările de vineri, Muntean obținuse a doua notă 14,250.

Andrei Muntean este singurul reprezentant al României calificat în concursul masculin de gimnastică artistică la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit Agerpres.

Medalia olimpică rămâne mărețul vis al gimnastului 

Sportivul român speră că va avea o evoluție pozitivă în cadrul celei de-a doua ediții a Jocurilor Olimpice la care participă, mărturisind că visul său rămâne cucerirea unei medalii olimpice.

„Trece timpul foarte repede. Trebuie sa profit de fiecare zi, nu vreau să ajung în punctul în care să fiu la Jocurile Olimpice și să spun că aș fi putut să fac mai mult. Am mai concurat în sala de la Paris, e incredibilă atmosfera de acolo.

Abia aștept, voi incerca să fac tot ce-mi stă în putință să ajung într-o formă cât mai bună. Pentru mine, cu adevărat, visul este o medalie olimpică, declara Andrei Muntean, pentru Radio România Actualități, în luna aprilie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel