Superliga Romaniei Andrei Nicolescu: Cu orice risc, de acum încolo, nu vom mai ceda presiunilor Jandarmeriei. Toleranţă zero pentru huliganism

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, spune că nu va mai ceda presiunilor jandarmilor de a introduce pe stadion grupuri de suporteri scandalagii. În plus, spune el, încă de pe 8 martie, la incidentele cu suporterii celor de la CSA Steaua şi UTA Arad, conducerea lui Dinamo s-a delimitat clar de huligani. 



Clubul de fotbal Dinamo București a emis un comunicat oficial după ce a fost sancționat dur de Comisia de Disciplină în cursul zilei de astăzi, din cauza incidentelor provocate de fani la meciul cu UTA Arad. Pedeapsa cuprinde desfășurarea a patru meciuri cu porțile închise și o amendă de 100.000 de lei.

"Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri. Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu "porțile închise" înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani", au transmis dinamoviştii. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Andrei Nicolescu: Nu vom mai ceda presiunilor Jandarmeriei 

"Noi, ca şi club, am fost primii care am folosit această sintagmă, toleranţă zero pentru huliganism. După data de 8 martie, am anunţat că nu vom mai ceda presiunilor Jandarmeriei de a introduce în stadion, la grămadă, suporteri care provoacă tulburarea ordinii şi liniştii publice pe stradă. 

(...) Există momente în care pe stradă se crează anumite incidente. Jandarmeria se mobilizează, şi pe cei care sunt afară îi duc la intrarea în stadion. În momentul ăla are loc o îmbulzeală şi nu pot fi controlaţi toţi oamenii. Ne-au fost relatate momente de către organizator în care Jandarmeria forţează intrarea tuturor pe stadion ca să nu mai fie incidente pe stradă", a spus Andrei Nicolescu la Digisport Special. 

"Mă scuzaţi, dar e o fractură de logică. Adică sunt incidente pe stradă şi îi introducem pe stadion să ce? Să mutăm incidentele în stadion?", a intervenit jurnalistul Vali Moraru. 

"Este ideea că în interior ei sunt grupaţi şi sunt într-o zonă unde nu se mai pot mişca liber ca pe stradă. Nici eu nu sunt de acord cu acest lucru. Şi nu vom mai accepta acest lucru de acum încolo", a mai spus Andrei Nicolescu. 

Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, afirmă că nu va mai ceda presiunilor puse de reprezentanţi ai Jandarmeriei la unele partide, prin introducerea în stadion a unor grupuri de suporteri scandalagii. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel