Turnee WTA Andy Roddick e de acord cu Wozniacki în privinţa Simonei Halep. "Trebuie să munceşti din greu, să ne arăţi că eşti curat"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul tenismen american Andy Roddick e de acord cu daneza Caroline Wozniacki, care a înţepat-o pe Simona Halep după ce românca a putut juca la WTA Miami graţie unui wild card, primit la scurt timp după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj. 



În octombrie 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. Ulterior, ITIA a decis că Simona Halep trebuie suspendată din tenis pentru 4 ani de zile. Sportiva a mers la TAS, iar judecătorii de la Lausanne i-au dat dreptate şi au decis să reducă suspendarea la doar 9 luni de zile. 

Astfel, Simona Halep a putut reveni pe teren în martie 2024, la Miami, graţie unui wild-card oferit de organizatori. Daneza Caroline Wozniacki a înţepat-o pe Halep şi a spus că nu i se pare normal ca jucătorii care revin după suspendări pentru dopaj să aibă acces imediat la turnee majore. 

"Aceasta nu este o critică îndreptată către Simona, ci către cineva care a trișat intenționat, a fost testat pozitiv pentru un produs interzis... Înțeleg că turneele vor vedete, iar aceasta este părerea mea personală, nu cred că acești oameni ar trebui să beneficieze de invitații”, a declarat Wozniacki.

Daneza a continuat explicația, spunând: „Când vrem să revenim, chiar și după ce a fost greșeală, după cum am înțeles, trebuie să o luăm din nou de la bază. Suspendarea Simonei a fost redusă, nu a fost anulată”. Wozniacki a revenit în circuit în vara anului trecut, după ce s-a retras oficial și a născut doi copii, scrie Agerpres.

Andy Roddick, fost tenismen american, e de partea danezei 

*Ceea ce aruncă lucrurile într-o zonă puţin ciudată e declaraţia Simonei Halep din 2017, când Șarapova a revenit în circuit după scandalul de dopaj: „Niciodată, sub nicio circumstanţă, cineva testat pozitiv, n-ar trebui să primească wild-card“.

Sunt 100% de acord cu asta şi sunt 100% de acord şi cu ceea ce a spus Caroline (n.r. – Wozniacki). Trebuie să o iei de la 0, să munceşti din greu pentru a demonstra că meriţii să fii înapoi, să ne arăţi că eşti curat.

E adevărat, în cazul Simonei, echipa e cea care a făcut o greşeală mare. Din punctul ăsta de vedere, am o simpatie pentru Halep, dar asta nu înseamnă că trebuie să te încrezi orbeşte în echipă, aşa cum a făcut ea.

Ea spune: „Nu m-am dopat“. De fapt, corect e: „Nu m-am dopat intenţionat“. Pentru că testul a fost pozitiv, vorbim doar de existenţa intenţiei sau de lipsa ei, pentru că dopaj a existat", a declarat Andy Roddick în podcastul pe care îl are şi în care Kim Clijsters i-a luat apărarea Simonei.

"Dacă cineva este testat pozitiv pentru că a luat ceva ca să devină o sportivă mai bună, atunci sunt sută la sută de acord cu Caroline. Dar situația lui Halep este complet diferită. Ea a fost testată pozitiv fără să știe că are acea substanță. Să ne aducem aminte ce a spus despre Sharapova în trecut.

Asta arată viziunea ei asupra dopajului. În mintea lui Halep, ea nu a trișat și eu cred asta,” a spus Kim Clijsters în podcastul găzduit de Andy Roddick. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel