UEFA Euro 2024 Anglia nu a convins, dar Southgate nu e îngrijorat. Duel cu Elveţia în sferturile EURO 2024

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gareth Southgate nu se teme înainte de meciul dintre Anglia şi Elveţia, din sferturile EURO 2024 şi spune că echipa sa a făcut progrese. Selecţionerul Angliei, Gareth Soutghate, a declarat că nu este "îngrijorat" înaintea meciului cu Elveţia, din sferturile de finală ale EURO 2024, chiar dacă este conştient că elevii săi vor înfrunta o echipă "excelentă" şi cu idei "clare".

Naţionala Three Lions a afişat un nivel departe de potenţialul său în faza grupelor şi în optimile de finală, unde a învins greu Slovacia, cu 2-1, cu un gol marcat în timpul adiţional şi altul în prelungiri.

"Am jucat împotriva unor adversari care ne-au făcut misiunea foarte dificilă. Şi am văzut unele dintre rezultatele lor ulterioare, au creat probleme şi altor echipe", a analizat Southgate în cursul unei conferinţe de presă.

El susţine că a văzut progrese colective la elevii săi. Am impresia că echipa, chiar şi la antrenament, şi-a schimbat mentalitatea. Este mai fluidă şi mă aştept să jucăm bine sâmbătă", a spus selecţionerul englez.

Southgate s-a declarat împotriva ideii că Anglia beneficiază de o parte relativ uşoară de tablou la EURO 2024, până la finala din 14 iulie de la Berlin.

"Este un exemplu clasic al capacităţii pe care o avem ca naţiune de a dramatiza şi de a ne agasa adversarii", a spus el, lăudând meritele unei echipe elveţiene "excelente", cu "o stare de spirit bună, jucător foarte buni, un mod foarte clar de a juca şi care a pus probleme altor echipe"

Gareth Southgate, al cărui contract cu Federaţia engleză de fotbal expiră în decembrie, a reitat că viitorul personal contează prea puţin la această competiţie.

"Când eram un tânăr manager, exista teama de a eşua şi de a fi concediat. Când eşti mai în vârstă, la 53 de ani, nu-ţi faci griji despre ce ar putea merge prost. Avem ocazia să ajungem într-o semifinală, este o provocare pozitivă", a mai spus selecţionerul englez înaintea duelului cu Elveţia, programat sâmbătă la Dusseldorf (19:00 - ora României), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?