UEFA Euro 2024 Antrenorul revelaţiei din Liga 1, supărat de eliminarea României de la EURO 2024. "Un rezultat prea drastic"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată de la EURO 2024 de Olanda, în faza optimilor de finală, scor 3-0.Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat tricolor, a spus că rezultatul îl mâhneşte, dar şi că parcursul naţionalei este o mândrie. 

"Din păcate, cu un rezultat prea drastic. Pentru că, spre surprinderea mea, Olanda, care nu jucase nimic în grupe, a făcut un meci foarte bun cu noi. Dar dincolo de scor, eu văd lucrurile bune, saltul pe care naționala noastră l-a făcut. Să nu uităm cum era acum o lună, după remizele alea fără gol cu Bulgaria și Liechtenstein!

Sunt mâhnit de rezultat mai ales, recunosc. Dar și mândru fiindcă naționala a făcut un progres enorm, a arătat că poate fi o echipă care se poate bate la acest nivel. Cine se aștepta înainte de Euro să câștigăm grupa cu Belgia și Ucraina?!

Dar uite că se poate, au făcut o bună propagandă fotbalului românesc, au readus suporterii alături. Iar oamenii au răspuns fantastic. Naționala este pentru oameni. Generația noastră a înțeles asta, văd că o fac și cei de acum. Merită felicitări, împreună cu Edi, cu tot staff-ul tehnic!", a spus antrenorul de la Oțelul Galați, potrivit gsp.ro.

"Liderul nu poate să fie decât echipa"

"La 3-0 pentru Olanda, nu sunt prea multe de comentat despre joc. E clar, chiar dacă ei nu mai au mari jucători, valoarea și-a spus cuvântul. La acest nivel, nu ajung doar determinarea și ambiția. Ei au realizat exact ce am făcut noi în 2000. Eu i-am tot comparat cu noi și cred în această echipă.

E adevărat, generația noastră a avut un lider și mai mulți jucători cu personalitate, care s-au strâns în jurul lui. Dar în situația actuală în care se află acum fotbalul românesc, liderul nu poate să fie decât echipa. Știu ce vorbesc, doar antrenez în campionatul nostru, știu ce se întâmplă".

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel