Turnee WTA Arabia Saudită își lărgește orizontul în sport. PIF semnează cu circuitul WTA

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

După încheierea unui parteneriat cu circuitul masculin de tenis, Fondul Suveran Saudit a semnat o altă colaborare, de această dată cu circuitul feminin WTA.



Arabia Saudită își continuă expansiunea în domeniul sportului

Fondul Suveran Saudit (PIF), care a încheiat un „parteneriat strategic” cu circuitul masculin ATP în luna februarie, a semnat un „parteneriat multianual” cu circuitul feminin profesionist de tenis (WTA), conform unui comunicat dat publicității luni și citat de AFP.

Asemenea circuitului ATP, PIF devine partener al clasamentului mondial al jucătoarelor și „va lucra cu WTA pentru a dezvolta inițiativele existente, precum și cele viitoare pentru tinerele jucătoare”, se mai arată în comunicat.


Acest anunț intervine la câteva luni după ce capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost desemnată să găzduiască Turneul Campioanelor de final de an în perioada 2024-2026, decizie care nu a fost primită cu mare entuziasm de fanii tenisului.

Din 2021, puternica monarhie din Golf a investit miliarde de dolari în sportul mondial, inclusiv în fotbal, cumpărând clubul Newcastle United (Premier League) sau înființând circuitul de golf LIV, rivalul circuitului nord-american PGA.

De asemenea, Arabia Saudită este în centrul atenției prin achiziționarea numeroaselor vedete ale fotbalului mondial, cărora le oferă salarii care curpind sume exorbitante, precum Cristiano Ronaldo, Neymar și Karim Benzema, dar și prin cursele de Formula 1, Moto GP și Raliul Dakar, dar și prin meciurile demonstrative de tenis dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz sau Aryna Sabalenka și Ons Jabeur.

Mai mult decât atât, Arabia Saudită l-a numit în luna ianuarie, pe Rafael Nadal, în calitate de ambasador al Federației Saudite de Tenis, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?