Turnee WTA Aryna Sabalenka se califică în semifinalele de la Roma. Primele trei tenismene ale lumii, în penultimul act

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea aflată pe locul 2 mondial în ierarhia tenisului feminin se alătură Igăi Swiatek (1 WTA) și americancei Coco Gauff (3 WTA) în faza penultimă a competiției italiene WTA Masters 1000 de la Roma.



Sabalenka arată un tenis solid în fața lui Ostapenko

Belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial al tenisului feminin, a obținut o calificare facilă în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o miercuri pe letona Jelena Ostapenko, locul 10 WTA, scor 6-2 6-4, în sferturile de finală.

Belarusa a avut nevoie doar de o oră și 13 minute să treacă de letonă, înregistrând a treia victorie în fața campioanei de la Roland Garros 2017, din tot atâtea întâlniri.


Aryna Sabalenka este recenta finalistă a turneului de la Madrid, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, de care trecuse în ultimul act al ediției din 2023. La Roma, belarusa va juca în semifinale cu învingătoarea dintre compatrioata sa, Victoria Azarenka (24 WTA), și americanca Danielle Collins (15 WTA). Câștigătoarea de la Miami a trecut în optimile de finală de românca Irina Begu (161 WTA), scor 6-0 6-3.

În cealaltă semifinală a acestui turneu, liderul mondial, Iga Swiatek, o va întâlni pe americanca Coco Gauff, numărul 3 mondial. Acestea s-au întâlnit de 10 ori în circuit, poloneza conducând cu 9-1 în meciurile directe.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?