Turnee WTA Arynei Sabalenka îi place mai mult tenisul masculin: „E mult mai interesant de văzut!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ocupanta poziției secunde în tenisul feminin mondial, Aryna Sabalenka, a declarat că preferă să privească meciurile tenismenilor, în detrimentul partidelor colegelor sale, motivând că jocurile băieților sunt mult mai interesante decât cele ale fetelor.



Arynei Sabalenka îi place mai mult tenisul masculin: „E bazat pe strategie”

Campioana en-titre este prezentă la Madrid, unde va lua startul în competiția WTA Masters 1000. Aceasta va încerca să își apere titlul cucerit anul trecut, dar nu înainte să ofere câteva declarații despre adversarele sale și despre tenisul masculin.

Înaintea turneului de la Madrid, jucătoarea din Belarus a recunoscut faptul că în ultimele luni a rămas în urma adversarelor sale principale, respectiv Iga Swiatek (1 WTA) și Elena Rybakina (4 WTA), spunând, totodată, că nu urmărește jocul oponentelor sale, preferând să se uite la meciurile din cadrul tenisului masculin.

„Cred că am scăzut puțin nivelul în ceea ce privește acel ipotetic 'Cele trei mari' (n.r. - Big Three, grupul cunoscut ca cei mai mari tenismeni, Djokovic, Nadal & Federer, revenit și în sfera tenisului feminin) în ultima lună și pare mai degrabă un 'Big Two' (n.r. - Iga Swiatek și Elena Rybakina). În ciuda acestui lucru, sunt fericită să fac parte din acest grup... Sper să îmi mențin nivelul și mai sper că lucrurile vor continua în sens pozitiv.

Nu mă uit la meciurile lor (n.r. - ale adversarelor). Simt că am jucat deja destul împotriva lor, iar dacă voi juca din nou împotriva oricăreia dintre ele, antrenorul meu o să-mi arate imagini cu jocurile lor, pentru a le analiza și a mă pregăti. Nu sunt o persoană care urmărește prea mult tenis. Prefer să mă uit la tenisul masculin decât la cel feminin, cred că e bazat pe mai multă strategie și e mai interesant de urmărit”, a spus Sabalenka, la conferința de presă dinaintea turneului Madrid Open.

Deși egalitatea dintre femei și bărbați privind premiile acordate la competițiile din tenisul mondial nu a devenit un lucru real nici până în prezent, există multe susținătoare în rândul tenismenelor, una dintre persoanele cele mai vocale fiind chiar rivala Sabalenkăi, Iga Swiatek. Aceasta s-a pronunțat în nenumărate rânduri în ceea ce privește diferențele clare de bani dintre cele două categorii.

La finalul lunii februarie 2024, aceasta spunea că tenisul, ca sport, se poziționează mult mai sus decât alte sporturi, dar există o serie de aspecte ce ar putea fi îmbunătățite, subliniind, aici, și problema diferențelor financiare dintre femei și bărbați:

„Cred că tenisul este mai bun decât alte sporturi, dar încă este nevoie să lucrăm la multe aspecte, precum a primi aceeași sumă de bani - atât în cadrul competițiilor WTA, cât și în cele ale ATP.”, spunea Swiatek.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel