Superliga Romaniei "Avem nevoie de încă 4 victorii ca să sperăm la baraj". Valeriu Iftime, declaraţii pentru DC Sport despre salvarea FC Botoşani de la retrogradare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

FC Botoşani a învins Poli Iaşi în etapa a doua din playout şi face un pas mare spre locurile de baraj. Elevii lui Bogdan Andone au profitat de pasul greşit făcut de Dinamo, care a remizat cu Petrolul, şi de FC U Craiova 1948, care a pierdut cu Oţelul, şi s-a apropiat de principalele contracandidate. 



Pentru FC Botoşani au marcat Enzo Lopez şi Victor Dican în meciul cu Poli Iaşi. Victoria botoşănenilor în derby-ul Moldovei a dus şi la demiterea lui Leo Grozavu de pe banca celor de la Poli Iaşi. Antrenorul a fost înlocuit rapid cu Tony da Silva, fostul jucător al celor de la CFR Cluj. 

Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, spune, însă, că nu e nimic rezolvat încă, deşi recunoaşte că victoria împotriva lui Poli Iaşi, coroborată cu rezultatele negative înregistrate de Dinamo şi FC U Craiova, o apropie pe FC Botoşani de locurile de baraj. 

"E un pas bun făcut duminică, pentru că Iaşiul este o contracandidată. Este foarte important să se lege victoriile. Suntem pe ultimul loc încă, deci nu am făcut încă nicio istorie. E un pas bun, dar nu e suficient. Dacă ne bate UTA vineri, nu am făcut nimic. Trebuie să facem 4 victorii de acum încolo ca să avem şanse la un loc de baraj. 

În afară de Voluntari, trei dintre contracandidate s-au încurcat. E interesantă lupta asta. A fost o etapă bună pentru noi, dar nu atât de bună încât să uităm că suntem ultima clasată", a declarat Valeriu Iftime în exclusivitate pentru DC Sport. 

Victor Dican şi Enzo Lopez, în echipa ideală. "Dican pleacă la vară, dacă sunt oferte"

Victor Dican şi Enzo Lopez, cei doi marcatori ai Botoşaniului cu Poli Iaşi, au fost incluşi de LPF în echipa ideală a etapei. L-am întrebat pe Valeriu Iftime dacă îi va lăsa să plece în vară, în cazul unor oferte concrete. 

"Dican poate fi în echipa etapei în orice etapă. E un fotbalist ofertat de foarte mulţi. Am avut o discuţie cu Victor şi dacă are o ofertă bună în vară, va pleca indiferent de ce vrem noi. Enzo trebuie să mai dea goluri, nu avem discuţii în sensul. Pentru Dican au fost discuţii cu echipe din Polonia, dar nu a zis că pleacă. Deocamdată să joace bine şi în vară discutăm", a mai spus Valeriu Iftime. 

CITEŞTE ŞI Echipa etapei a doua din playoff/out. Jonathan Cisse, de la Oţelul, una dintre surprize

FC Botoşani este în continuare ultima clasată în Liga 1, cu 14 puncte. După rezultatele din ultima etapă, însă, botoşănenii s-au apropiat la doar două puncte de Dinamo Bucureşti şi FC U Craiova 1948 şi 3 puncte de Poli Iaşi. FC Voluntari este prima echipă deasupra liniei roşii, dar şi ilfovenii au doar trei puncte în plus faţă de FC Botoşani. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?