Fotbal Bănel Nicoliță, analiză asupra înfrângerii FCSB în fața Rapidului: „N-au mai fost uniți”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bănel Nicoliță a realizat o analiză tranșantă după înfrangerea cu 4-0 a FCSB-ului în fața Rapidului. Fostul jucător stelist a afirmat că echipa lui Elias Charalambous nu a mai fost unită după primirea primului gol din meci. 



„Seară neagră pentru steliști”

Bănel Nicoliță a afirmat că înfrângerea celor de la FCSB în fața următoarei contracandidate la titlul de Campioană a reprezentat o „seară neagră pentru steliști” și că un asemenea scor reieșit dintr-un derby este „prea mult” pentru prima echipă clasată.

Fostul mijlocaș stelist a analizat meciul dintre FCSB și Rapid, încheiat cu 4-0 în favoarea giuleștenilor, afirmând că jucătorii ce au fost prezenți în primul 11 în lupta din Giulești sunt tot aceiași, ca la începutul anului 2024. În plus, Nicoliță nu a putut să nu remarce frecvența ultimelor înfrângeri ale FCSB-ului în meciurile cu Rapid: „de vreo doi ani de zile ne tot bat rapidiștii. Nu ne bat, ne dau de la trei în sus; și atunci e o problemă. Când spui că ai cei mai buni jucători, cea mai bună apărare, cel mai bun atac, cel mai bun mijloc și iei 4 la Rapid, atunci e o problemă gravă. A lipsit doar Ngezana, atât, din primul 11 cu care a început Campionatul. În rest, e același nucleu de jucători cu care FCSB a început anul.”

Acesta a mai susținut că meciul dintre FCSB și Rapid conta foarte mult pentru cea dintâi, întrucât diferența dintre prima clasată și următoarele echipe se majora: „Nu vorbim c-au intrat pe vârfuri, nu există! Pentru că ei își doreau să-i elimine, e clar, că dacă (ei) câștigau, se duceau la o diferență mai mare de locul 2, și atunci le convenea. Apoi, îi puneau și pe cei de la CFR la respect și pe Craiova și nu mai vorbeam acum de un milion de euro promis de... vedeți, (FCSB) le-a dat șansa tuturor!”

FCSB nu a fost unită

Cu toate acestea, Bănel crede că prima repriză a meciului nu a arătat foarte multe diferențe, doar că probleme au început să apară odată cu înscrierea primului gol: „Să zicem că primele 35-40 minute s-a jucat de la egal la egal, adică nu puteai să crezi vreo secundă că FCSB poate să piardă cu 4-0. Niciodată! Niciodată! Dar în momentul în care au primit gol, atunci s-a văzut că nu mai este echipă, n-au mai fost uniți, n-au mai alergat, n-au mai fost echipa din 2024 [..] și atunci a fost o problemă.”

Nicoliță nu crede că vreun jucător al FCSB a strălucit în meciul cu Rapid: „Nici Coman, nici Olaru, nici Băluță, adică nu poți să iei un jucător și să spui: Da, uite, mi-a plăcut sâmbătă seara, de la FCSB, „X”! Foarte greu - sincer - foarte greu! Și-ți dai seama, că eu sunt omul care a suferit cel mai mult, pentru că am dat numai de rapidiști peste tot [..] Nu am ajuns (la meci). N-am ce să caut în Giulești, niciodată, serios...m-am întâlnit numai cu rapidiști, mai ales că ei țin minte și de când i-am eliminat eu cu golul meu marcat și așa mai departe.”

Înfrângerea din Giulești, un accident

Bănel speră că înfrângerea FCSB-ului de sâmbătă seară să fi fost doar un accident: „Vreau să cred că poate să fie doar un accident, dar așa sper - nu rău, foarte rău - din toate punctele de vedere: și tactic, și fizic și n-au avut ambiție, orgolii, adică într-un derby să pierzi cu 4-0, pentru mine e prea mult. Adică dacă te bătea Voluntariul, da, puteai să spui: <<Da, domnule, a fost un accident, asta e!>>”. În plus, acesta îi asigură pe fanii giuleșteni că echipa pe care o susțin nu are șanse la titlu: „Campionatul n-o să-l luați, stați liniștiți!”. Cu toate acestea, Bănel este conștient de jocul arătat de rapidiști și consideră că triumful Rapidului „a fost o victorie meritată...”

Vlad Chiricheș, titular

Fostul jucător de fotbal mai crede că Vlad Chiricheș trebuia să primească un loc în primul 11 al meciului cu Rapidul: „Eu am o părere personală pe care mi-o asum: eu dacă eram, jucam cu Chiricheș, pentru că: experiență, a jucat în Campionatul European, a jucat la echipe puternice, vorbim de Napoli, Tottenham, vorbim de echipe puternice. Nu-i un jucător despre care să zici că are nevoie de acomodare. Din punctul ăsta de vedere, eu cred că au greșit. Eu jucam cu Chiricheș titular. Cu tot respectul față de Popescu. Dar, prin experiența lui Chiricheș, nu cred că se întâmpla să luăm un patru niciodată.”

De asemenea, Nicoliță mărturisește că trăiește intens orice meci al echipei la care a jucat: „Eu sunt un om care trăiesc, mă bucur, plâng, fac toate. Sufer, eu sunt omul care...nu pot să ies așa, gata, a pierdut FCSB, ce bucuros sunt! Nu există la mine! Nu vorbesc cu nimeni - și gândiți-vă că mă sună mulți...”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?