UEFA Euro 2024 Belgienii se tem de Mihăilă înainte de meciul cu România la EURO. Atacantul e cel mai rapid jucător de la EURO2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Presa belgiană spune că meciul dintre România şi Belgia va fi, de fapt, un duel al jucătorilor de mare viteză Mihăilă şi Doku, la EURO 2024. Meciul România - Belgia, care va avea loc sâmbătă la EURO 2024, va aduce poate un duel între cei mai rapizi fotbalişti de la această competiţie, Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku, scrie miercuri site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku, două extreme tinere, au depăşit viteza de 35 km/h în primele partide din faza grupelor. România a surclasat Ucraina, scor 3-0, iar Belgia a cedat suprinzător în faţa Slovaciei (0-1).

Mihăilă a fost până acum cel mai rapid jucător la EURO 2024, atingând viteza de 35,9 km/h, fiind urmat chiar de Jeremy Doku şi de danezul Rasmus Hojlund, cu 35,3 km/h, potrivit UEFA. Vedeta franceză Kylian Mbappe a atins viteza de 35,2 km/h în meciul cu Austria.

Dincolo de viteză, rămâne de văzut care jucător va avea un impact mai mare în jocul echipei sale, notează RTBF.

În victoria cu Ucraina, Mihăilă a fost folosit 28 de minute, perioadă în care a atins de 16 ori mingea, a trimis şase pase (66,7% reuşite) şi a fost faultat o dată. Internaţionalul român, care evoluează la Parma, ce a încheiat pe primul loc Serie B, a reuşit trei din cele şase driblinguri pe care le-a încercat şi a recuperat trei baloane.

Doku a pierdut 13 mingi în meciul cu Slovacia, iar o greşeală comisă de el a dus la singurul gol al partidei. Fotbalistul lui Manchester City s-a descurcat destul de bine în ce priveşte alte aspecte ale jocului său. În 84 de minute, el a atins de 39 de ori mingea, a trimis 21 de pase (76,2% reuşite) şi a şutat o dată. El este jucătorul care a atins de cele mai multe ori mingea în careul advers (12 baloane). De asemenea, Doku a reuşit şase din cele zece driblinguri încercate (cele mai multe în rândul tuturor echipelor în prima fază a grupelor la EURO 2024) şi a câştigat şase din cele 12 dueluri pe care le-a avut, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel