Tenis "Ca români, putem doar să ne bucurăm". ANAD, prima reacţie după TAS a decis că Simona Halep poate reveni pe teren

Data publicării:
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping a reacţionat după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus semnificativ suspendarea Simonei Halep, de la 4 ani la doar 9 luni. 



Marţi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că Simona Halep poate reveni pe teren imediat, după ce i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani, cât dictase iniţial ITIA, la 9 luni. Astfel, sportiva şi-a ispăşit deja pedeapsa şi poate reveni în circuitul WTA. 

"Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a primit de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) comunicatul de presă cu privire la decizia de reducere a suspendării provizorii (de la 4 ani la 9 luni) a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în cazul sportivei Simona Halep.

România ca țară semnatară a Codului Mondial Anti-Doping, cu jurisdicții asupra sportivei are obligația respectării deciziei TAS.

Până în prezent, ANAD nu a primit decizia motivată care să cuprindă elementele de fapt și de drept care au determinat completul de judecată să ia această decizie finală.

După cum am mai precizat, ANAD a participat la audieri în procesul de gestionare a cazului Simonei Halep în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei.

Ca români, nu putem spune decât că ne bucură revenirea Simonei pe teren în scurt timp și îi urăm succes", a transmis ANAD!

CITEŞTE ŞI ITIA, prima reacţie după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni

TAS i-a redus suspendarea Simonei Halep 

"Completul desemnat de CAS a stabilit în unanimitate că perioada de suspendare de patru ani impusă de Tribunalul Independent al Federației Internaționale de Tenis va fi redusă la o perioadă de suspendare de nouă (9) luni începând cu data de 7 octombrie 2022, termen care a expirat în data de 6 iulie 2023. Având în vedere că această perioadă a expirat înainte ca apelurile să fie depuse la CAS, completul desemnat de CAS a apreciat oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

Completul desemnat de CAS a dispus, de asemenea, descalificarea tuturor rezultatelor în competiții obținute de dra. Halep începând cu data de 29 august 2022 (data probei sale pozitive) până la data de 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte
și premii în bani. Așadar, se respinge apelul formulat de ITIA iar apelul formulat de Simona Halep este parțial admis (se respinge solicitarea acesteia ca perioada de suspendare să înceapă din data de 29 august 2022)", a transmis TAS. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?