Turnee WTA Calificare în sferturile de finală de la Madrid Open pentru Iga Swiatek și Ons Jabeur

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Poloneza Swiatek și tunisianca Jabeur au trecut de adversarele lor în doar 68 de minute, pentru a se califica în faza sferturilor de finală ale competiției din Spania.



Meciuri facile în circuitul WTA

Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, învingând-o pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 55 mondial, cu 6-1 6-0, după numai 68 de minute de joc.

Swiatek, care a trecut fără drept de apel de românca Sorana Cîrstea (30 WTA) în turul precedent, a pierdut doar nouă game-uri în cele trei meciuri pe care le-a disputat în actuala ediție a turneului de la Madrid.

Următoarea adversară a polonezei va fi brazilianca Beatriz Haddad Maia (14 WTA), care s-a impus în urmă cu scurt timp, în fața grecoaicei Maria Sakkari (6 WTA), cu 6-4 6-4, într-o oră și 50 de minute.

În primul său turneu pe zgură în 2024, Swiatek a fost învinsă în semifinalele competiției de numărul 4 mondial, kazaha Elena Rybakina, la Stuttgart (Germania).

Poloneza în vârstă de 22 de ani a jucat finala de anul trecut de la Madrid, fiind învinsă de belarusa Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial.

De asemenea, și tunisianca Ons Jabeur (9 WTA), cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 1.000 de la Madrid, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko (cap de serie numărul 9), cu scorul de 6-4 6-0, tot în 68 de minute de joc. Numărul 10 mondial al tenisului feminin nu a suprins la finalul partidei, după ce a arătat o strângere de mână specifică meciurilor în urma cărora este învinsă:


Jabeur, care conduce acum cu 3-2 la duelurile directe cu Ostapenko, va juca în sferturi cu învingătoarea dintre americancele Coco Gauff (a treia favorită) și Madison Keys (20 WTA și cap de serie numărul 18).

Pentru Jabeur, campioana din 2022, a fost a noua sa victorie consecutivă la Madrid, scrie Agerpres.

Alte meciuri la Madrid Open, 29 aprilie

- Mirra Andreeva (43 WTA) - Jasmine Paolini (13 WTA), după ora 16:35

- Coco Gauff (3 WTA) - Madison Keys (20 WTA), după ora 18:05

- Elena Rybakina (4 WTA) - Sara Bejlek (136 WTA), după ora 19:35

- Yulia Putintseva (50 WTA) - Daria Kasatkina (11 WTA), după ora 19:30

- Aryna Sabalenka (2 WTA) - Danielle Collins (15 WTA), după ora 22:30

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel