UEFA Euro 2024 "Calitate individuală uriaşă". România, lăudată în presa din Belgia înainte de meciul de la EURO 2024

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România îşi atrage şi laude în presa din Belgia, nu doar critici. După ce Alin Stoica a spus că România "chiar nu este o echipă bună", au apărut şi opinii contrare. 
Ilie Dumitrescu a mărturisit că nu a fost surprins de evoluţia tricolorilor în primul lor meci de la acest turneu, încheiat cu o victorie cu 3-0 împotriva Ucrainei.

"Nu, nu am fost deloc surprins. Noi am reuşit o campanie de calificare fantastică, încheind pe primul loc în grupa noastră înaintea Elveţiei, care este considerată în continuare una din echipele bune ale Europei. Selecţionerul a stabilit un plan clar, cu multă personalitate. În România a existat multă încredere înainte de acest meci. Echipa este foarte bine aşezată din punct de vedere tactic, acoperă foarte bine spaţiul în timpul meciurilor, caută mereu să lovească şi să-şi rănească adversarul atunci când recuperează mingea. Planul a fost executat perfect", a spus Dumitrescu, despre care site-ul citat aminteşte că a fost unul dintre eroii meciului România - Argentina (3-2) din optimile de finală ale Cupei Mondiale 1994.

Întrebat dacă acest colectiv formează principala calitate a României, Dumitrescu a răspuns: "Da, spiritul de echipă este incredibil, desigur. Dar nu e numai asta. Avem o calitate individuală uriaşă, să nu vă înşelaţi. Dennis Man este un jucător superb, Nicolae Stanciu, căpitanul nostru, a arătat ce poate... În spate, Drăguşin este un fundaş excelent. Nu este doar colectivul în această echipă."

Întrebat dacă principala diferenţă dintre actuala echipă a României şi cea din 1994 este absenţa lui Gheorghe Hagi, Dumitrescu a spus: "Ascultaţi, e imposibil să mai găseşti un Gheorghe Hagi. Este cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, pur şi simplu. Nu vor exista doi ca el. Nu are niciun sens să comparăm aceste două epoci, aceste două naţionale. Pentru că această nouă generaţie trebuie să-şi scrie propria istorie şi are atuurile pentru a realiza acest lucru, sunt convins de asta."

"Nu am nicio îndoială: există foarte multă calitate în acest grup şi ei pot reuşi cel puţin la fel de mult ca noi în 1994", a subliniat Dumitrescu.

În opinia sa, naţionala Belgiei nu trebuie să fie prea îngrijorată după ce a pierdut primul său meci din grupă, împotriva Slovaciei (0-1). "Există o echipă formidabilă cu Kevin De Bruyne, Jeremy Doku, Romelu Lukaku... Nu veţi găsi pe nimeni în România care să subestimeze Belgia fiindcă a pierdut acest prim meci", a spus fostul internaţional.

"(...) Vrem 6 puncte (după meciul cu Belgia - n. r.) pentru a fi siguri de calificare", a spus zâmbind Dumitrescu. "Patru puncte ar putea să nu fie suficiente. Vrem şase", a adăugat el, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel