Sporturi Ce a determinat-o pe Larisa Iordache să renunțe la gimnastică: „Corpul meu dădea de mult timp semne că nu mai poate”

Data publicării:

Larisa Iordache a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din viața sa: retragerea din gimnastică.



Larisa Iordache a fost invitată recent în cadrul emisiunii „Oracolul Vedetelor,” de la Spectacola și DC News, acolo unde a făcut mai multe dezvăluiri cu privire la cariera în gimnastică pe care a început-o de la vârsta fragedă de 5 ani. Sportiva a obținut extrem de multe medalii importante pentru țara noastră și a participat la unele dintre cele mai cunoscute competiții, când vine vorba de gimnastică. Accidentările pe care le-a suferit însă de-a lungul timpul au determinat-o, în final, să spună „stop” acestei cariere, lucru care s-a întâmplat chiar în finala Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde românca nu a mai putut să participe, din cauza problemelor pe care le avea la gleznă. Chiar dacă îi lipsește adrenalina competițiilor, Larisa Iordache spune că nu regretă decizia pe care a luat-o la vremea aceea.

„Nu am avut niciun pic de regret. Mi-e dor să practic gimnastica, mi-e dor să concurez. Am fost o fire luptătoare dintotdeauna, dar în momentul în care am luat decizia de a mă retrage, am luat-o liber, fără niciun regret. Nu m-a influențat nimeni în această decizie. O astfel de decizie nu se ia de pe o zi pe altă și corpul meu dădea de mult semne că nu mai poate, dar nu este un motiv principal pentru care m-am retras. Atunci treceam și printr-o cădere psihică destul de mare, mai ales după ce am pierdut-o și pe mama și aveam nevoie de liniște. Nu m-am simțit dezamăgită de mine deloc, mă simt împăcată cu asta. Ca să înceapă un nou capitol, trebuie să-l închei pe cel vechi, am vrut un start nou, să mă dezvolt pe noi părți. ”, a declarat Larisa Iordache în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor.

Nu a fost prima dată când s-a retras din gimnastică

Chiar dacă acum decizia sa este una definitivă, în trecut, Larisa Iordache a oferit o a doua șansă acestui sport. Românca a renunțat la activitate prima dată în 2017, însă s-a reîntors în sala de sport după 3 ani în care și-a dat seama că mai are de arătat foarte multe lucruri. 

„Nici în momentul în care m-am reîntors în gimnastică după cei trei ani, nu a putut nimeni să mă influențeze, pentru că pun în balanță în absolut tot, ceea ce m-a ajutat prin educația primită și de la părinți. Mi-au spus că faci asta și asta, dar pot exista și consecințe, este alegerea ta. De fiecare dată alegeam ceea ce era corect pentru mine. În momentul în care m-am reapucat de gimnastică le-am spus părinților, care mi-au zis că nu sunt de acord. Le-am spus că știu că mai am de oferit și mi-au spus că sunt alături de mine. Singurul sfat pentru care m-aș da înapoi, ar fi sfatul părinților mei, însă nu m-au influențat.”, a continuat sportiva.

Este antrenoare în prezent

În prezent, Larisa Iordache este antrenoare, ipostază care pare că îi priește din plin. Chiar dacă nu-și imagina niciodată că va ajunge atât de curând la acest prag, sportiva este foarte fericită că poate lucra cu cei mici și că-i poate îndruma spre o posibilă carieră pe care să o facă pe termen lung. 

„Ipostaza de antrenoare mă ajută foarte mult să fiu un om calm, chiar dacă antrenoratul nu este deloc ușor, să fii singur cu mulți copiii care au ideilor lor, sunt stresați, râd, plâng, iar tu trebuie să păstrezi un echilibru. Nu este simplu, dar este frumos, iar tu îți demonstrezi ție în fiecare zi ca și om că ești capabil să faci multe lucruri și că trebuie să ai încredere că poți să le faci.”, a mai dezvăluit aceasta.

Andreea Cercel | Categorie: Sporturi




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel