Turnee WTA Cea mai bună veste pentru Simona Halep. WTA a confirmat că poate reveni imediat în circuit

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Women's Tennis Association (WTA) a confirmat că Simona Halep se poate reîntoarce imediat în circuit, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni. 



"Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat", titrează site-ul WTA, care trece în revistă decizia luată de TAS de a-i reduce suspendarea de patru ani.

"WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc, precizează WTA.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc în 2022, când a pierdut în primul tur la US Open, scrie Agerpres. 

Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător, se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep, mesaj în miez de noapte după decizia TAS 

"Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea şi mi-a permis să lupt pentru această cauză până la o concluzie dreaptă şi onorabilă.

În această călătorie provocatoare, credinţa mea neclintită în integritatea adevărului şi în principiile dreptăţii a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii defăimătoare şi cu o opoziţie formidabilă, spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenţei, iar triumful adevărului este o reabilitare dulce-amăruie, care, deşi târzie, este extrem de îmbucurătoare. 

Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice abatere legată de acuzaţii de dopaj sangvin. De asemenea a fost determinat în unanimitate că incidentul nefericit cu testul pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancţiune redusă la nouă luni. În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elveţieni.

Privesc înainte şi aştept cu nerăbdare să întorc această pagină şi să revin în circuit un spirit revigorat, a concluzionat Halep.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel