UEFA Euro 2024 Cea mai mare provocare a jucătorilor români din străinătate. Anghel Iordănescu e sincer. "Competiţia internă e aşa cum e..."

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Anghel Iordănescu, tatăl selecţionerului Edi Iordănescu, a spus care este cea mai mare provocare a jucătorilor români legitimaţi la echipe din străinătate, după ce România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, şi a pierdut contra Columbiei, scor 2-3. 



"Cea mai mare problemă la echipa naţională în momentul acesta este că jucătorii au probleme la echipele de club, şi trebuie să le rezolve. Ei acolo trebuie să lupte să convingă antrenorii că au valoare şi să joace. Nu echipa naţională trebuie să le rezolve problemele, ei trebuie să şi le rezolve la echipele de club şi să vină la echipa naţională după ce şi-au rezolvat problemele prin joc, prin modul în care se dăruiesc, prin care luptă. 

A fost un test util cu Columbia, selecţionerul şi-a asumat această acţiune. N-aş vrea să fac remarci individuale, să nu fac analize individuale, să nu dau nume. Nu ar fi corect, din punctul meu de vedere, să dau nume, în primul rând faţă de antrenorul echipei naţionale şi faţă de jucători. Am stat cu ei în hotel, am stat cu ei de vorbă. Nu aş putea să zic acum că X trebuia să joace, că unul nu a jucat bine, că altfel ar fi putut să joace mai bine. 

În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem, sunt câteva probleme care trebuie rezolvate. Eu cred că selecţionerul le va rezolva. Eu cred că mai sunt şi alte lucruri la care selecţionerul trebuie să găsească răspuns. Jucătorii Columbiei joacă la cluburi, vin la echipa naţională pregătiţi. Când naţionala apelează la ei, ei sunt pregătiţi din toate punctele de vedere. 

Ştim ce înseamnă să nu joci la echipa de club. Atunci când mergi la o competiţie majoră, dacă nu ai minute, nu ai jocuri în picioare, vă garantez că nu poţi avea ritm. Dacă nu ai ritm de joc, nu poţi avea viteză de joc. Fotbalul, astăzi, înseamnă să fii bine din punct de vedere fizic. Dacă nu eşti, nu poţi avea evoluţii bune. Asta este cea mai mare provocare a naţionalei, jucătorii care evoluează puţin în străinătate. Hai să fim sinceri, competiţia internă e aşa cum este, am văzut-o, o cunoaştem, am văzut ce au oferit echipele noastre de club la meciurile internaţionale. Din acest punct de vedere, selecţionerul are foarte puţine soluţii în momentul de faţă", a declarat Anghel Iordănescu la Liga Digisport. 

Ianis Hagi este mai mult rezervă la Deportivo Alaves, Radu Drăguşin a jucat un singur meci ca titular la Tottenham, în timp ce Horaţiu Moldovan nu a apucat încă să debuteze pentru Atletico Madrid. De asemenea, nici Andrei Raţiu nu a reuşit să îşi câştige postul de titular la Rayo Vallecano, în ciuda unor evoluţii apreciate când a fost introdus pe teren. 

România va înfrunta Belgia, Slovacia şi Ucraina la EURO 2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel