Sporturi Cele mai bune sporturi pentru pierderea în greutate, dezvăluite de Harvard

Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Antrenamentele de rezistență cu racheta și alte sporturi care necesită efort fizic intens sunt cele mai bune modalități dacă scopul este de a pierde în greutate pe termen lung, deoarece necesită o mișcare constantă și rapidă a corpului.



Universitatea Harvard a publicat un articol în care evidențiază anumite sporturi cu racheta precum tenisul, badmintonul sau squash-ul și altele precum înotul și alergatul pentru a slăbi mai ușor.

Aceste sporturi sunt eficiente în arderea caloriilor deoarece necesită mișcare constantă și rapidă a corpului. Acest lucru crește ritmul cardiac și respirația, crește circulația sângelui și arderea caloriilor. Intensitatea acestor sporturi poate duce la o ardere mai mare a caloriilor în comparație cu activitățile mai blânde.

De asemenea, aceste sporturi implică multiple grupuri musculare din corp, inclusiv picioare, brațe, trunchi. La înot , mușchii care sunt cel mai mult lucrați sunt cei din partea superioară a trunchiului, picioarele și spatele. În cazul sporturilor cu racheta, necesitatea de a te deplasa rapid în diferite direcții și de a lovi mingea implică un efort fizic semnificativ, informează 20minutos.es.

Antrenamentele cu intervale

Antrenamentele cu intervale includ perioade de odihnă sau activitate redusă și se combină cu antrenamente de intervale de înaltă intensitate (HIIT). Acest tip de antrenament a demonstrat eficacitate în creșterea arderii de calorii și îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare.

Alte avantaje ale sportului pentru sănătate

Practicarea sportului aduce o gamă largă de avantaje pentru sănătatea fizică, mentală și emoțională. 

Sporturile cu racheta implică un nivel ridicat de concentrare și coordonare. A rămâne concentrat pe joc și a reacționa rapid la minge poate crește, de asemenea, arderea caloriilor.

În plus, distracția și motivația pot fi asigurate, deoarece sporturile cu racheta sunt de obicei distractive și provocatoare, ceea ce îi poate menține pe oameni implicați și motivați să continue activitatea pentru mai mult timp. Acest lucru poate duce la sesiuni de antrenament mai lungi și, în cele din urmă, la o ardere mai mare a caloriilor.

dcsport Team | Categorie: Sporturi
Tagurile articolului: harvard pierdere in greutate sport




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel