UEFA Euro 2024 Cinci lucruri cu care România rămâne după EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată în faza optimilor de finală la EURO 2024, de către Olanda, cu scorul de 0-3. Iată lucrurile cu care rămânem după acest turneu final. 1. S-a născut o nouă generaţie care a făcut suporterii să viseze 

În 2016, la ultimul campionat european la care am fost prezenţi, emulaţia nu a fost nici pe departe cea de acum. România s-a calificat cu greu, a mers acolo şi nu a reuşit decât un egal şi două înfrângeri. Întoarcere acasă după faza grupelor şi încă un turneu final bifat, cumva în nota celorlalte. 

În 2024, România a ajuns la EURO 2024 de pe primul loc al preliminariilor, neînvinsă. A câştigat cu 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în meciul de debut. A pierdut apoi cu Belgia, o naţională aflată pe locul 3 mondial, şi a remizat cu Slovacia. Tricolorii au câştigat grupa şi doar un "gentleman's agreement" între Portugalia şi Georgia a făcut ca noi să jucăm cu Olanda, o altă naţională de top din Europa. 

2. "Generaţia de suflet" ia loc în inimile românilor alături de "Generaţia de Aur". 

3. Fără un atacant veritabil, e aproape imposibil să marchezi. Cu toate astea, am reuşit. Edi Iordănescu i-a convocat pe Denis Drăguş, Denis Alibec, George Puşcaş şi Daniel Bîrligea pentru acest EURO. Dacă ultimul nu a jucat niciun minut, ceilalţi trei au reuşit, împreună, să marcheze un singur gol. Puţin, foarte puţin. E o lecţie pentru viitor. România trebuie să renunţe la creşterea de "decari" şi să înceapă creşterea de nouari. Degeaba ai omul care să dea pasa, dacă nu are cui să o dea! 

4. Câteodată, dorinţa învinge talentul. 

Ucraina, Belgia, Slovacia şi Olanda au loturi mai bune decât România, valoric. Au jucători mai scumpi, la cluburi mai mari, consideraţi mai talentaţi. Tricolorii au arătat că dorinţa învinge talentul, măcar uneori. 

5. Vom merge la Mondial! 

La finalul meciului cu Olanda, Gheorghe Hagi a spus că România va merge clar la Campionatul Mondial. Şi sunt de acord cu el. Dacă România obţine rezultatele din ultimele 18 luni, nu are cum să rateze calificarea la Campionatul Mondial din SUA, 2026. Şi atunci vom avea nopţi albe, cum au avut părinţii şi bunicii noştri în 1994. 

Până la startul preliminariilor, însă, Hai România! Suntem mândri de voi! Aţi mers acolo cu presiunea unei ţări care se aştepta să plecaţi acasă după primele trei partide, fără puncte. Aţi reuşit 4 puncte şi aţi mai jucat un meci. Cum spune tatuajul lui Nicolae Stanciu, "ţi-am dat tot şi încă puţin". Asta aţi făcut voi pentru noi, suporterii. Să o faceţi în continuare! 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel