UEFA Euro 2024 Constantin Gâlcă, mesaj pentru tricolori înainte de debutul la EURO. Meciul pe care e important să nu îl piardă România

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Constantin Gâlcă, antrenorul celor de la Universitatea Craiova, le-a transmis un mesaj fotbaliştilor naţionalei, înainte de debutul la EURO 2024 cu Ucraina, care va avea loc pe 17 iunie. "Este foarte important să nu pierdem cu Ucraina pentru a avea şanse să mergem mai departe de grupe. Grupa este una destul de bună pentru noi, exceptând Belgia, care este clar favorită la calificare. Însă, în rest, este o grupă destul de bună pentru naţionala României. Nu ştiu câte puncte putem face, dar important e să facem punctele necesare să ne calificăm în faza următoare. Acum depinde şi de jucători, de ambiţia lor, de motivaţia lor... şi eu sper că toţi vor dori să demonstreze la acest Campionat European. Cel mai greu meci din grupă este primul, după cum am spus. Dacă am câştiga cu Ucraina ar fi extraordinar pentru că am avea mult mai mult şanse ulterior", a spus actualul tehnician al Universităţii Craiova, conform Agerpres.

"Mi-aş dori ca România să ajungă până în finală" 

"Eu mi-aş dori ca România să ajungă până în finală dacă se poate. Toţi ne dorim acest lucru. Dar, e important să putem ieşi din grupă. Ăsta este primul obiectiv, iar mai departe totul e posibil. În general în fotbal totul este posibil. Dar, bineînţeles, trebuie să ne uităm şi la meciurile precedente din calificări. Eu sper să avem succes la acest Campionat European, pentru că ar fi benefic pentru toată lumea", a adăugat el.

"Era extrem de important să ne calificăm la Campionatul European şi e bine că am făcut-o. E un lucru important să mergem la un turneu final după atâta timp. Această generaţie care este acum la prima reprezentativă prinde experienţă şi poate avea continuitate pe viitor. Calificarea aceasta sperăm să aducă şi alte calificări la turnee finale. Cu echipa naţională calificată la Campionate Europene şi la Cupe Mondiale campionatul intern devine automat mult mai competitiv, iar cluburile şi cei implicaţi în fotbalul românesc vor avea o motivaţie mult mai mare", a explicat el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel