UEFA Euro 2024 Cosmin Contra a făcut analiza victoriei României la EURO 2024. "Am văzut Ucraina fără răspuns la jocul nostru"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a învins Ucraina cu 3-0 la EURO 2024, în primul meci al tricolorilor la acest turneu final. Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au marcat pentru România. Cosmin Contra spune că Ucraina nu a avut răspuns la jocul echipei antrenate de Edi Iordănescu, dar şi că Serghei Rebrov "nu a găsit antidot pentru tactica lui Edi". 

”Primele 20 de minute un pic cu frică. Trebuia să avem acel respect pentru că au jucători de valoare. Mi-a plăcut după 1-0 dăruirea jucătorilor. Au mai marcat apoi două goluri.

Dăruirea a compensat să nu se vadă valoarea jucătorilor ucraineni. Am zis că dacă câștigăm primul meci, totul se schimbă. Putem să ne calificăm, avem mari șanse. Am putea să ieșim din grupe. E cea mai clară victorie. Mă bucur pentru victorie, pentru Nicușor. Eu vorbeam cu el și avea un entuziasm extraordinar.

Eu cred că după 1-0 am văzut echipa Ucrainei fără răspuns la jocul nostru. Nu a găsit un antidot pentru tactica lui Edi. E acea adrenalină pe care ți-o dă un gol. Ucrainenii au căzut din toate punctele de vedere. Pe mine m-a frapat că jucătorii cu o asemenea calitate să cadă din punct de vedere fizic. E bine că a fost golul lui Nicolae Stanciu.

Mie mi-a plăcut mult organizarea defensivă a echipei. Au făcut dublaj, au știut când să plece pe contraatac. Această victorie le dă liniște.

Am cântat, cum să nu cânt? Atmosfera a fost extraordinară. Cred că 70% din stadion am fost români. Mi-a trebuit o oră să ies din stadion. Am avut și multe dezamăgiri și aveam nevoie de o bucurie ca cea de azi. Nu știu dacă voi merge la celelalte meciuri. I-am zis lui Nicolae Stanciu că vin la acest meci, dar la celelalte nu știu dacă ajung.

La fel cu Belgia, nu trebuie să schimbe foarte mult. După ce vor vedea și ei meciul Belgiei, vor alege tactica bună. De ce nu să fim calificați după meciul cu Belgia? M-am întâlnit cu Moldovan, Varga, Ioan Andone. Am fost mulți români la meci”, a spus Cosmin Contra, la Digi Sport Special

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel