UEFA Euro 2024 Cristiano Ronaldo, trist că n-a putut aduce avantaj Portugaliei, după penalty-ul ratat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Starul portughez a ratat lovitura de la 11 metri, după numeroase alte eșecuri de a înscrie din faze fixe.



Ronaldo, o altă încercare de a fi „main character”

Cristiano Ronaldo, starul selecționatei Portugaliei, a trecut luni de la „tristețea inițială”, după ratarea unui penalty în prelungirile meciului cu Slovenia, care i-a provocat lacrimile, la „bucuria de la final”, determinată de calificarea echipei sale în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

„Tristețe inițială și bucurie la final, asta îți oferă fotbalul, este inexplicabil”, a declarat Ronaldo la finalul meciului de la Frankfurt, decis la loviturile de departajare.

„Aș fi putut să aduc victoria Portugaliei, dar nu am reușit. Oblak mi-a apărat șutul. De un an nu am mai ratat niciun penalty și, când am avut cea mai mare nevoie, a apărut Oblak”, a declarat atacantul lusitan.

„Este un sentiment de bucurie și tristețe în același timp, dar cel mai importantă este calificarea, echipa a meritat-o. Slovenia și-a petrecut aproape tot timpul apărându-se. Felicitări colegilor mei, în special portarului nostru, care a avut trei intervenții bune”, a adăugat cvintuplul câștigător al Balonului de Aur.

„Ăsta este fotbalul, e totul sau nimic”, a conchis Cristiano Ronaldo, care participă pentru a șasea oară în cariera sa la un turneu final de Campionat European, un record.

Portugalia va înfrunta în sferturile de finală selecționata Franței, într-o reeditare a finalei EURO 2016, câștigată de lusitani cu 1-0 după prelungiri pe Stade de France, meci în care Cristiano Ronaldo a părăsit terenul în lacrimi, după doar 25 de minute de joc, din cauza unei accidentări, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel