Sporturi Cum și-a început Larisa Iordache cariera în gimnastică. Sportiva avea vârsta de 5 ani și a ajuns întâmplător în sala de sport

Data actualizării: | Data publicării:
Larisa Iordache, captură video Youtube/ Spectacola
Larisa Iordache, captură video Youtube/ Spectacola

Larisa Iordache a povestit despre începutul carierei sale în gimnastică.



Larisa Iordache este una dintre cele mai cunoscute gimnaste române. Ajunsă la vârsta de 27 de ani, sportiva a reușit să obțină mai multe medalii importante pentru țară, ducându-ne de multe ori numele pe culmele succesului. Invitată în cadrul emisiunii „Oracolul Vedetelor”, de la Spectacola și DC News, aceasta a dezvăluit de unde a pornit toată pasiunea pentru gimnastică și cum a început să performeze în această carieră. 

„La vârsta de 5 ani m-am apucat de gimnastică întâmplător. Venind dintr-o familie de sportivi ,mama mea a fost handbalistă profesionistă, a făcut vreo 6 ani, însă ulterior s-a retras, pentru că nu mai făcea față cu școala și cu antrenamentele, dar din câte îmi povestea era foarte bună. Tatăl meu era făcut fotbal, iar fratele meu fotbal de performanță, însă din cauza accidentărilor nu a mai putut să continue și venind cu spiritul acesta din familie, părinții noștri și-au dorit să facem ceva cu viața noastră, nu să stăm să batem mingea degeaba în fața blocului.”, a dezvăluit Larisa Iordache, în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor.

Cum a primit oportunitatea de a face gimnastică

Părinții Larisei nu erau deciși să-și înscrie fiica la gimnastică, dorindu-și prima dată să experimenteze alte sporturi specifice fetelor, cum ar fi baletul. Totuși, o zi simplă în parc i-a schimbat complet cursul vieții și a făcut-o să-și cunoască profesia pe care avea să o urmeze din acel punct.

„M-a dus la balet, nu prea mi-a plăcut, era cam liniștit totul și într-o zi, întâmplător, eram în parcul Carol și ne dădeam cu rolele, eu și fratele meu, părinții erau undeva departe, știu că noi alergam acolo, iar prima mea antrenoare, doamna Mariana Câmpeanu, care m-a și văzut în parc, a venit la mine și m-a întrebat dacă fac vreun sport. I-am spus atunci că eu nu vorbesc cu străinii și m-a întrebat unde sunt părinții mei. Mama a fost super încântată să audă că este antrenoare de gimnastică și că îi place ce agilă sunt eu și atunci ei au spus ok, mergem la Dinamo.”, a continuat ea.

„Din momentul acela am intrat în sala de gimnastică și nu m-am mai despărțit”

Chiar dacă nu și-a dorit din prima să intre în sala de gimnastică, Larisa Iordache și-a exprimat în câteva zile dorința să revină acolo. Părinții au dus-o, însă doar cu condiția ca de această dată să îi dea o șansă reală sportului, lucru care s-a și întâmplat. Sportiva își amintește și acum ziua în care a pășit în sală și în care s-a „îndrăgostit” din prima de acest sport, motiv pentru care nu și-a mai dorit niciodată să renunțe la el, chiar dacă acum profesează din perspectiva de antrenoare, în urma accidentărilor pe care le-a suferit în trecut. 

„În prima zi de antrenament am fost cu bunica și nu am vrut să intru în sala de antrenament, eram foarte încăpățânată, am stat două ore în fața sălii. Toată lumea se ruga de mine să intru, dar nu am vrut și am plecat acasă. După 2-3 zile ideea îmi rămăsese în cap și i-am zis mamei că aș vrea să încerc și mi-a spus că mă duce cu condiția să intru în sală. Din momentul acela am intrat în sala de gimnastică și nu m-am mai despărțit.”, a mai dezvăluit Larisa Iordache. 

Autorul articolului: DCSport Team , Andreea Cercel | Categorie: Sporturi
Tagurile articolului: cariera gimnastica larisa iordache sport




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel