Superliga Romaniei Dan Şucu, "influenţat de nişte Mesia care se plimbă pe la toate echipele". Reproşuri pentru finanţatorul FC Rapid

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dan Şucu este criticat, după ce a ales să îl numească pe Neil Lennon în funcţia de antrenor la Rapid. Nord-irlandezul a câştigat 5 campionate şi 4 cupe ale Scoţiei cu Celtic Glasgow, dar a avut o singură experienţă în străinătate, la Omonia Nicosia, unde a rezistat doar 6 luni. 



Ionuţ Chirilă, fiul regretatului jurnalist şi scriitor Ioan Chirilă, spune că Dan Şucu a ales greşit, dar şi că a fost influenţat de "nişte Mesia care se plimbă pe la toate echipele". În plus, spune Chirilă, Dan Şucu trebuia să caute sfaturi în lumea fotbalului românesc înainte să aleagă noul antrenor. 

"(Rapid a ales un antrenor străin) O greşeală, după părerea mea! O să spun o poveste şi o să-l parafrazez pe tata, ca să-i spunem şi domnului Şucu, care la un moment dat a strigat: ‘Gigi, venim!’, şi când să vină a făcut un punct în play-off. Eu am vrut să îi spun nişte lucruri, nu a discutat cu mine, deşi eu sunt un om care a făcut câteva milioane la Rapid şi ar fi trebuit să aibă un dialog.

Eu mi-am oferit disponibilitatea să îi spun nişte lucruri să îl ajut. Pentru că el este pe nişte piste total greşite şi influenţat de nişte ‘Mesia’, care de fapt au alte interese şi au participat la distrugerea fotbalui românesc influenţând numiri de antrenori. Antrenori care se plimbă pe la toate echipele, se duc în vestiar pe la Steaua, după vin la Dinamo… după îi spun lui Dan Şucu ce trebuie să facă", a declarat Ionuţ Chirilă.

"Trebuia să fiu lăsat la echipa din Liga 1. Am schimbat o generaţie"

Ionuţ Chirilă şi-a exprimat şi regretul că nu a avut ocazia să antreneze echipa mare a Rapidului în Liga 1. 

"Apropo de Rapid şi de Şucu, echipă la care am lucrat şi am câştigat singurul titlu din istoria echipelor din campionatele de tineret. Un titlu a avut Rapid, cu mine, şi am avut o echipă fantastică. Trebuia să fiu lăsat pe urmă la echipa din Liga 1 pentru că toată generaţia mea… am schimbat generaţia lui Sabău, Rednic, Lupu, Ganea, Barbu şi toţi ceilalţi. Dar este o altă poveste, un alt blocaj din fotbal vis a vis de mine.

Tata într-o pastilă la ora 11, avea 5 minute la radio la ora 11. A spus aşa, apropo de numirea noului antrenor al Rapidului: ‘Anglia vine la Bucureşti, blitz-urile vor străfulgera pe Aeroportul Otopeni. Anglia vine şi îşi face un calcul simplu. Vom centra de 200 de ori în careul românilor, dacă din cele 200 centrări 2 vor fi gol, ne întoarcem la aeroport şi am plecat acasă. Anglia nu ştie să joace jocul pe care ea însăşi l-a inventat. Anglia a dat lumii fotbalul, iar el a fost jucat de Europa şi Pele. Punct’. Apropo de Messi şi Maradona.

Rapid este un stadion cu un temperament sud-american, este o oală care fierbe. Lumea vrea spectacol, lumea vrea ca acea echipă să fie exponentul fotbalului spectacol. Să joace din devieri, din combinaţii. Să aibă trasee de joc, să joace din devieri, din combinaţii. Noi aducem un antrenor nord-irlandez care a lucrat în Scoţia foarte mult timp. Nu ştiu ce îi va da Rapidului, pentru că Rapid este o stare de spirit. Rapid arde pentru fotbal”, a declarat Ionuţ Chirilă la AS.ro LIVE.

În urmă cu câteva săptămâni, Ionuţ Chirilă le reproşa conducătorilor lui Dinamo că nu l-au ales să conducă echipa şi îşi oferea serviciile pentru a-i prelua pe "câini". 

CITEŞTE ŞI  Ionuţ Chirilă se oferă să o antreneze pe Dinamo, chiar dacă echipa ar retrograda în Liga 2

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?