Superliga Romaniei Dan Şucu, noi declaraţii despre audierea lui Daniel Niculae. Ce colaborare există între club şi galerie

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dan Şucu, finanţatorul FC Rapid, a făcut noi declaraţii despre audierea lui Daniel Niculae în dosarul introducerii materialelor pirotehnice pe stadion. 



"M-am trezit azi dimineaţă cu un telefon, de la avocat, penalist, care să îmi spună că preşedintele clubului a plecat la audieri, la o secţie de poliţie. 

Este automat ceva în afara lucrurilor cu care eşti obişnuit zi de zi. Dar în fotbal te obişnuieşti cu multe. Am cerut mai multe informaţii, acum avem nişte informaţii suplimentare. Am văzut foarte puţin din toate datele care sunt în clipa de faţă în dosar, am văzut doar partea care avea legătură cât de cât cu Daniel. Dacă vorbim acum puţin, ca şi principiu, da, respectarea legii este esenţială, oriunde suntem. 

Aş face, însă, o diferenţă majoră între violenţă, bătaie, distrugere, şi nişte torţe aprinse. Nu ştiu să spun dacă e martor sau suspect, nu sunt atât de pregătit în sensul ăsta. A fost acolo împreună cu avocatul, a făcut declaraţiile pe care le-a avut de făcut, cercetarea continuă. Din punctul nostru de vedere, da, avem obligaţia să respectăm toate legile României. Înţeleg că tot ce înseamnă partea asta cu torţele şi materiale pirotehnice e în afara legii, trebuie să rămână în afara legii. Sigur că am văzut multe stadioane unde aceste produse sunt acceptate. Dar repet, nu putem face o echivalare între torţe aprinse într-o galerie şi violenţă, bătaie pe stadion, distrugeri, etc. Sunt lucruri foarte diferite. Nu cunosc partea asta cu armele. Nu mi-l imaginez pe domnul Niculae cu o mitralieră în mână", a declarat Dan Şucu. 

CITEŞTE ŞI Perete fals într-o baie de la stadionul Rapid. Anchetatorii spun că acolo erau ascunse petardele - FOTO

Singura situaţie în care ar lua în considerare schimbarea lui Daniel Niculae

Dan Şucu a spus şi care ar fi singura situaţie în care ar lua în calcul schimbarea lui Daniel Niculae din funcţia de preşedinte al clubului. 

"Dacă aş fi în situaţia să ştiu că în casa lui Daniel e un arsenal de arme şi muniţii, aş avea o problemă. Dar nu cred că e cazul. Nu am de unde să ştiu dacă este o colaborare cu grupările de ultraşi, aştept şi eu detalii din dosar. Nu cred că va dura mult, cred că dânşii sunt hotărâţi să meargă repede înainte. Ce ştim noi de fapt despre colaborarea instituţională dintre club şi galerie este ceva clar. Noi avem în club în momentul de faţă o decizie clară de a susţine deplasările galeriei, când facem deplasări în afara Bucureştiului. Avem un buget de 25.000 lei, prin care susţinem autocare, tren, etc. Ne face plăcere să îi avem lângă noi la fiecare meci. Şi mai avem o dată sau de două ori pe sezon o contribuţie la ce înseamnă coregrafie", a mai spus Dan Şucu. 

CITEŞTE ŞI Daniel Niculae riscă interzicerea pe stadioane, după ce a fost audiat de poliţişti. Legea 4/2008 ar putea fi decisivă

"O nuntă frumoasă, în care la final a aruncat cineva cu noroi pe rochia miresei"

"Începem o altă competiţie, nu am avut în ultimii 15 ani o asemenea competiţie. Speranţa noastră e să constituim un grup, nu infracţional. Să fim cât mai sudaţi şi să luptăm împreună. Pentru mine, sâmbătă a fost cea mai frumoasă seară pe care am trăit-o în fotbal. Dar uite că azi, joi, nu mai e aşa frumos. Sper ca vineri să fie frumos din nou. Sinusoida asta în fotbal are amplitudine din ce în ce mai mare. Sâmbătă m-am simţit de parcă a fost o nuntă frumoasă, iar la sfârşitul nunţii de parcă cineva a venit şi a aruncat cu noroi pe rochia miresei. Aşa am simţit-o azi. Noi, pe stadion, suntem chiriaşi, şi preluăm spaţiul cu cel mult 24 de ore înainte de data meciului. Noi păzim stadionul ăsta doar pe perioada meciului. Nu avem nici cea mai mică cunoaştere despre ce se întâmplă în stadion pe perioada cât nu suntem aici", a mai spus finanţatorul. 

Pentru fanii care vin la meciul cu Farul Constanţa, Dan Şucu a avut un mesaj simplu. "Îi aşteptăm cu cea mai mare plăcere. Sunt în siguranţă în stadionul Giuleşti", a spus acesta. 

Va exista o anchetă internă? 

Dan Şucu a fost întrebat şi dacă se va face o anchetă internă la Rapid, dar şi dacă Daniel Niculae riscă suspendarea din funcţie până la finalizarea cercetărilor. 

"Pe baza a ce ştim în clipa de faţă, nu. Noi aşteptăm să aflăm toate lucrurile care sunt de aflat şi atunci putem decela. Dar nu cred că e cazul. Nu am văzut pe cineva mai implicat în tot ce are legătură cu Rapid decât Nico. Am vorbit cu el, mi-a explicat despre ce e vorba. Nu am ceva pe care să pun mâna şi să spun că e din afara...

În momentul ăsta, nu avem nimic să ne reproşăm legat de cum organizăm meciurile. Dacă prin această investigaţie vom vedea că e ceva în plus care ne scapă, ne vom adapta", a completat Dan Şucu.  

"În mod normal, ideea asta de a fi contondent, de a rezolva problemele prin forţă, îmi apelează mai puţin. Noi am văzut o relaţie din ce în ce mai bună între galerie şi club, din ce în ce mai civilizată. Eu nu cred că există atmosferă mai civilizată pe un stadion din România decât pe Giuleşti. Asta e părerea mea şi o susţin", a concluzionat finanţatorul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?