UEFA Euro 2024 Data la care se alătură Cristiano Ronaldo naționalei portugheze. Ce meciuri ratează superstarul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Superstarul portughez va rata două dintre meciurile de pregătire ale Portugaliei, înainte de a evolua la Campionatul European de fotbal din Germania.



Ronaldo nu joacă în amicalele cu Finlanda și Croația

Cristiano Ronaldo, aflat în vacanță după ultimul meci al echipei Al-Nassr de vinerea trecută, se va alătura naționalei Portugaliei pe 7 iunie, astfel că selecționerul Roberto Martinez nu va putea conta pe starul său la meciurile amicale cu Finlanda (4 iunie) și Croația (8 iunie).

Portughezul în vârstă de 39 de ani va juca doar în ultimul meci de verificare din cele trei pe care le va disputa Portugalia înainte de EURO 2024, cel din 11 iunie cu Irlanda, după cum a precizat Martinez într-o conferință de presă.

„Cred că avem un parcurs și o perioadă de pregătire foarte importantă. Scopul este de a avea jucătorii la un nivel optim, a spus antrenorul spaniol. Mi-a plăcut foarte mult dorința și angajamentul lor din primul antrenament. Acum trebuie să continuăm pas cu pas”, a spus Martinez.

Alături de Cristiano, la meciul cu Finlanda de marți, de pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, nu vor evolua nici Ruben Neves, care joacă de asemenea în liga saudită, și nici Pepe (FC Porto), care este în recuperare după o accidentare.

Pe 8 iunie are loc are meciul cu Croația, pe stadionul național din Oeiras, iar pe 11 iunie cel cu Irlanda, la Aveiro.

Portugalia nu mai poate conta pe Otavio

De asemenea, selecționerul Portugaliei l-a convocat luni pe Matheus Nunes, mijlocaș al celor de la Manchester City, în locul lui Otavio (Al Nassr), care din cauza unei accidentări va rata EURO 2024.

Otavio s-a accidentat la utimul meci al lui Al Nassr, unde joacă și Cristiano Ronaldo. După ce a fost evaluat de serviciul medical lusitan, s-a ajuns la concluzia că este imposibilă recuperarea sa la timp pentru turneul final din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Nunes, în vârstă de 25 ani, a disputat primul său sezon la City sub comanda lui Pep Guardiola, iar înainte a jucat la Wolverhampton și la Sporting Lisabona.

Ca și Otavio, Nunes este născut în Brazilia, dar a ales naționala lusitană unde a disputat 12 meciuri și a marcat două goluri. El a făcut parte și din lotul pentru CM 2022 din Qatar, potrivit Agerpres.

Portugalia face parte din Grupa F la EURO 2024, alături de Turcia, Cehia și Georgia. Primul meci al portughezilor este programat pe 18 iunie, împotriva selecționatei Cehiei, partidă care va începe la ora 22:00, pe Red Bull Arena.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?