UEFA Euro 2024 Dennis Seimen, românul care apără poarta juniorilor Germaniei, promovat la prima echipă a lui Stuttgart. Vrea în naţionala României

Data publicării:
Captură Youtube
Captură Youtube

Naţionala României are viitor... în Germania. Dennis Seimen are doar 18 ani şi a fost convocat deja la naţionalele de juniori ale Germaniei. Marele vis al goalkeeperului care a fost promovat la prima echipa a lui VFB Stuttgart este, însă, naţionala României. "Acum un an, am citit mult din ce se scria despre mine. Dar acum nu mă mai interesează. Mă concentrez pe mine, pe jocul meu. Nu vreau să citesc aşa mult despre ce se scrie. E un pic greu să stau departe, dar reuşesc. 

Nu vorbesc atât de bine limba română, dar dacă m-aş duce mai mult prin România, la familie, m-aş descurca mai bine. Cu mama un pic acasă vorbesc, de aia încă mai ştiu. Eu în general vorbesc germană, dar mama îmi vorbeşte în română. Eu îi răspund mai mult în germană. 

Acum doi sau trei ani m-au întrebat dacă vreau să am şi cetăţenie română, pe lângă cea germană, şi nu am refuzat. Nu e un lucru rău", a declarat Dennis Seimen pentru Golazo.ro.

Tatăl său este născut în Mureş, mama sa este din Vâlcea, dar fotbalistul e născut în Germania. 

"Am fost în România, am vrut să văd cum e. A fost foarte fain, m-am bucurat să văd familia, să stau la bunici, să îi văd. M-am bucurat mult să nu îi văd doar pe telefon. Oraşul Sibiu îmi place, iar Bratoveşti, în Vâlcea, e foarte frumos, că nu e cu oameni mulţi. Şi dacă cunoşti câţiva oameni, sunt foarte buni, foarte apropiaţi", a mai spus fotbalistul. 

Marele vis, naţionala României 

"Am un joc bun cu piciorul, sunt înalt. La U19 am jucat şi în teren, jucător de câmp, la antrenamente. Îmi place, trebuie să ai un joc bun de picior ca să fii un portar bun. Cred că mai trebuie să progresez un pic la jocul de picior. Am făcut un pas înainte pe zona asta, o să dau totul ca să devin şi mai bun. 

Până acum, nu s-a pus problema să iau o decizie pentru România, pentru a juca la naţională, dar dacă mă vor contacta, mă voi gândi serios. Îmi place foarte mult să mă uit la jocul României la EURO2024, şi ar fi ceva foarte frumos pentru mine", a mai declarat Dennis Seimen.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel