UEFA Euro 2024 Dramatism total în meciul arbitrat de Istvan Kovacs la EURO 2024. Gol în minutul 90+6

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Istvan Kovacs a arbitrat Slovenia - Serbia, la EURO 2024.  Selecţionatele Sloveniei şi Serbiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi, pe Football Arena din Munchen, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Serbia a egalat in extremis, prin Luka Jovic (90+6), după ce slovenii au deschis scorul prin Zan Karnicnik (69).

Slovenia a fost la doar câteva secunde de a obţine prima sa victorie la EURO, însă în cele din urmă eforturile Serbiei de a egala au fost răsplătite, într-un meci tensionat, arbitrat de românul Istvan Kovacs.

Echipa antrenată de Matjaz Kek, care venea după un egal cu Danemarca (1-1), a avut primele oportunităţi ale partidei, dar Rajkovic a fost la post la şuturile lui Cerin (4) şi Mlakar (8).

Prima şansă a echipei antrenate de Stojkovic a fost ratată de Vlahovic, care nu l-a putut învinge pe Oblak cu o lovitură de cap (27). Serbia a trecut pe lângă gol şi în min. 31, când Mlakar a respins cu dificultate din faţa lui Mitrovic la un corner.

Slovenia a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, la pătrunderea lui Elsnik (38), care a şutat în bară, Sesko reluând apoi lângă poartă.

Finalul primei părţi a aparţinut sârbilor, dar Oblak a salvat golul în faţa lui Mitrovic (41), iar Elsnik a blocat şutul lui Lukic (43).

În repriza secundă, Mitrovic, angajat în careu de Tadic, a şutat în Oblak (47), Bijol (50) a fost aproape de autogol, iar Mitrovic (50) a reluat cu capul peste poartă.

Slovenii au avut ocazii mai rare, dar periculoase, şutul cu boltă al lui Sesko (58), de la 25 de metri, fiind scos de Rajkovic de sub transversală.

Mitrovic a mai ratat ţinta încă o dată (65), după care echipa lui Matjaz Kek a deschis scorul după o fază de contraatac la care au colaborat doar doi jucători, fundaşul dreapta Karnicnik şi mijlocaşul Elsnik, primul marcând de la bara a doua (69).

Serbia a fost aproape de egalare la scurt timp, dar Mitrovic (72) a reluat din 6 metri în bara transversală.

Atacurile sârbilor au continuat valuri, dar fără inspiraţie în faţa unei defensive bine grupare. Milinkovic-Savic (75), Samardzic (83), Birmancevic (85), Ilic (86) au dat şi ei emoţii lui Oblak.

Slovenia nu a mai reuşit să iasă din propria jumătate decât rareori, singura dată când a finalizat fiind la şutul lui Karnicnik (79), pe lângă ţintă.

La ultima fază, un corner executat de Ilic, Luka Jovic a marcat cu capul, profitând şi de poziţionarea greşită a lui Oblak, care era dincolo de linia porţii (90+6).

Egalul acesta menţine în cursă ambele echipe, dar care pot foarte bine părăsi competiţia la braţ după faza grupelor.

Joi are loc şi celălalt meci al grupei, Danemarca - Anglia (Frankfurt, 19:00).

Ultimele partide se vor disputa pe 25 iunie, Anglia - Slovenia (Koln, 22:00) şi Danemarca - Serbia (Munchen, 22:00), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel